Més motor

Barreda es reivindica

El pilot castellonenc guanya la quarta etapa i treu gairebé dos minuts a Marc Coma, que, malgrat tot, avança fins al segon lloc de la general. Al-Attiyah aprofita els problemes mecànics de Sainz, Terranova i Gordon i s'endú la victòria

Avui, tu; demà, jo. Si dimarts Marc Coma (KTM) retallava 1 minut i 13 segons a Joan Barreda (Honda), líder de la classificació general en motos, ahir el pilot castellonenc li tornava al d'Avià i aconseguia la victòria en la quarta etapa –de 315 quilòmetres d'especial i amb arribada a Xile– i un avantatge d'1 minut i 59 segons respecte del seu perseguidor. La diferència entre els dos pilots en la classificació general s'apropa ja als 13 minuts, si bé el consol per a Marc Coma va ser que va poder avançar de la quarta a la segona posició de la general gràcies a les ensopegades de Paulo Gonçalves (Honda) i Matthias Walkner (KTM). El portuguès ja cedia 16 minuts en el quilòmetre 139, mentre que el debutant austríac va pagar la inexperiència en una etapa en què va obrir ruta per la seva sorprenent victòria en la tercera etapa. Coma ja l'atrapava en el primer control de pas –l'austríac encara es va perdre uns quilòmetres més endavant– i tant ell com Barreda van anar mossegant més minuts als seus rivals la resta del recorregut, que va travessar la serralada dels Andes i va arribar fins als 4.800 m.

Si es pot considerar que el Dakar ja és cosa de dos –Barreda i Coma– encara no és del tot clar. Les diferències encara no són concloents, per bé que les sensacions són que el castellonenc i el català han entrat ja en una fase cos a cos en què no s'hi esperen convidats.

Jordi Viladoms va acabar quart i es va consolidar entre els cinc primers. Laia Sanz va aconseguir el segon millor resultat en les seves quatre participacions després d'acabar vuitena –l'any passat va ser setena en la novena etapa– i avança al dotzè lloc de la general “He disfrutat molt la part de les dunes, amb navegació i sorra”, explicava.

Avaries a dojo

En cotxes, els problemes mecànics van ser la tendència. L'etapa, en plena disputa encara en el moment de tancar l'edició, havia deixat com a damnificats més il·lustres el madrileny Carlos Sainz (Peugeot), l'argentí Orland Terranova (Mini) i el nord-americà Robby Gordon (Hummer). Aquest últim havia pogut reprendre la marxa, però ahir a la nit no es coneixia la situació dels altres dos pilots. Qui en va dir bé va ser el qatarià Nasser Al-Attiyah (Mini), que va reforçar el lideratge de la general amb la seva segona victòria d'etapa, tot i que no va liderar els temps intermedis. En segon lloc, amb un retard de 2:40, va acabar Nani Roma (Mini), que va aconseguir el seu millor resultat d'aquesta edició.

Avui les tres categories faran el mateix recorregut de Copiapó fins a Antofagasta, en una etapa de 697 quilòmetres, 239 dels quals seran cronometrats.

LES REACCIONS

Ha estat una etapa complicada. He sortit endavant i sabia que els rivals em podien atrapar a les dunes, per això he donat gas al principi, per arribar amb marge
Atrapar Marc Coma no ha estat fàcil, però he pogut treure una bona diferència a les dunes que ens tranquil·litza per al futur
Joan Barreda
Estic content perquè em vaig posant en el lloc que volem per donar lluita. Estem en el quart dia i encara queda molta cursa
Marc Coma
Motos. 4a etapa
1r Joan Barreda (Honda)
3h27:28
2n Marc Coma (KTM)
a 1:59
3r Pablo Quintanilla (KTM)
a 2:49
4t Jordi Viladoms (KTM)
a 10:44
5è Rubén Faria (KTM)
a 10:55
8a Laia Sanz (Honda)
a 13:48
30è Joan Pedrero (Yamaha)
a 29:03
36è Marc Guasch (Yamaha)
a 30:47
Motos. General
1r Joan Barreda (Honda)
13h10:33
2n Marc Coma (KTM)
a 12:49
3r Paulo Gonçalves (Honda)
a 20:29
4t Rubén Faria (KTM)
a 23:05
Jordi Viladoms (KTM)
a 24:51
12a Laia Sanz (Honda)
a 48:02
17è Joan Pedrero (Yamaha)
a 52:05
27è Marc Guasch (Yamaha)
a 1h41:50
Quads. 4a etapa
1r Rafal Sonik (Yamaha)
4h11:35
2n Ignacio Casale (Yamaha)
a 3:26
Quads. General
1r Rafal Sonik (Yamaha)
16h04:55
2n Sergio Lafuente (Yamaha)
a 3:49
Cotxes. 4a etapa
1r Al-Attiyah-Baumel (Mini All4 Racing)
3h09:18
2n Roma-Perin (Mini All4 Racing)
a 2:40
3r De Villiers-Von Zitzewitz (Toyota Hilux)
a 2:57
4t Alrajhi-Gottschalk (Toyota IUR-FSE)
a 3:25
Cotxes. General
1r Al-Attiyah-Baumel (Mini All4 Racing)
12h30:44
2n De Villiers-Von Zitzewitz (Toyota Hilux)
a 8:15
3r Alrajhi-Gottschalk (Toyota IUR-FSE)
a 23:33
4t Ten Brinke-Colsoul (Toyota IUR-FSE)
a 42:32
18è (provisional) Roma-Perin (Mini All4 Racing)
a 9h17:28

En espera de l'autòpsia de Michal Hernik

ASO, l'empresa organitzadora del Dakar, no va aclarir ahir les circumstàncies de la mort del pilot polonès Michal Hernik, el cadàver del qual va ser trobat en el quilòmetre 206 de l'especial de dimarts. Les autoritats argentines havien de realitzar l'autòpsia. Algunes informacions avançaven que les dades de l'Iritrack de Hernik mostraven una desacceleració brusca, cosa que podria ser a causa d'un accident. Ahir van ser hospitalitzats tres pilots més, però sense lesions vitals : el britànic San Sunderland, l'argentí Mauro Ayesa i el congolès Franck Verhoestraete.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)