Motociclisme

Marc Márquez ja domina

Moto GP. El campió del món fa el millor temps en la primera jornada d'entrenaments de pretemporada, a Sepang. Va superar els dos pilots de Yamaha en la penúltima volta del dia

Marc Márquez (Honda) comença aquest any com va acabar l'anterior: dominant. El doble campió del món de Moto GP va liderar la classificació en la primera jornada d'entrenaments de pretemporada al circuit de Sepang. El seu millor temps (2:00.262) el va aconseguir en la penúltima de les 63 voltes que va fer al circuit malai. Fins llavors els seus temps havien estat més discrets, cosa que va afavorir el domini inicial dels pilots de Yamaha. I és que la sessió matinal l'havia controlat Valentino Rossi, amb un registre de 2:00.380 que ja no va poder rebaixar a la tarda i que es va convertir en el segon millor de la jornada.

Tant Márquez com el seu company d'equip, Dani Pedrosa, van avaluar les diverses versions de la RC213V. El pilot vallesà va fer un millor temps de 2:00.745 en la 25a de les 45 voltes que va fer i es va situar en la cinquena posició, a gairebé mig segon de Márquez. L'estratègia de Yamaha va ser la de provar muntures similars a les que es van veure en l'últim entrenament de la temporada passada, al circuit de Xest. Jorge Lorenzo va ocupar el segon lloc, just darrere del seu company d'equip, gairebé tota la sessió, fins que el temps de Márquez el va enviar a la tercera posició (2:00.521). Andrea Dovizioso va col·locar la primera Ducati de la sessió –el model del 2014– gràcies al quart lloc (2:00.617).

Pol Espargaró (Yamaha) també va tenir un bon rendiment malgrat una caiguda lleu que va tenir al matí. El pilot de Granollers acabava sisè amb una marca de 2:00.930. El seu germà Aleix (Suzuki), malgrat la recent lesió al lligaments del genoll, va poder acabar en la catorzena posició (2:02.225). Maverick Viñales, el seu company en l'equip oficial de Suzuki, marca que torna al mundial després d'anys d'absència, va debutar en la seva primera temporada a Moto GP amb la 21a posició d'un total de 30 pilots que van saltar a la pista (2:03.164).

Avui es disputarà la segona de les tres jornades en què els pilots oficials rodaran amb pneumàtics Bridgestone. En la quarta, els provadors rodaran amb Michelin, que tornarà al mundial el 2016.

LES REACCIONS

Hem provat tres motos diferents per veure quina era l'ideal per continuar el test. Ha estat un dia dur, però positiu