Més motor

Esperit de Montjuïc

Gaudir del passat

El Catalunya Classic Revival reviu l'època daurada de les carreres a Montjuïc

L'esdeveniment ofereix al·licients per a tots els públics

“Tant de bo es pogués fer a Montjuïc. Però el millor és que es fa i cada any ve més gent”, diu Jo Ramírez

El Circuit de Barcelona-Catalunya està vibrant aquest cap de setmana amb l'Esperit de Montjuïc, el revival de la competició d'altres temps que clourà la cinquena edició aquesta tarda, després de tres dies d'activitat ininterrompuda a la pista i el pàdoc del circuit vallesà. El Catalunya Classic Revival ja és un dels esdeveniments retro més grans d'Europa –i el més important del sud del continent–, gràcies a una fórmula ben senzilla però, tanmateix, delicada: que el protagonisme es reparteixi a parts iguals entre els cotxes i el públic de totes les edats.

“Esperit de Montjuïc vol apropar el motor a tothom. La gent ve i es diverteix, és així de senzill”, resumeix Jesús Pozo, el creador i promotor del revival. Per aconseguir-ho, les jornades d'Esperit de Montjuïc ofereixen, d'una banda, acció sense descans a la pista; i, de l'altra, un muntatge espectacular al pàdoc, amb exposicions, espectacles, atraccions, fira comercial, un circ per als més petits i, fins i tot, una barberia com les d'abans per sortir ben empolainat per quatres duros.

Més gent i més cotxes

Pozo va començar a donar voltes al projecte cap a l'any 2005. El 2007, aquest entusiasta va aconseguir muntar una exhibició anomenada Martini Legends al cor de Montjuïc, allà on els F-1 havien corregut a cavall entre els anys seixanta i els setanta. Però ell volia que els cotxes competissin de debò, no només que es passegessin. La solució era clara: el 1991, el Circuit de Barcelona-Catalunya havia recollit el testimoni de Montjuïc com a nou escenari del mundial, i cap allà va dur Pozo el seu revival, anomenat Esperit de Montjuïc, per refermar el cordó umbilical amb l'ambient de les carreres d'aquells temps, però en un entorn modern, segur i accessible. “Tant de bo es pogués fer a Montjuïc; seria perfecte”, diu Jo Ramírez, l'històric coordinador de l'equip McLaren de F-1, que fa de jurat del concurs d'elegància Art en Moviment d'Esperit de Montjuïc. “Però el millor és que es fa, i cada any ve més gent i hi ha més cotxes”, afegeix el mexicà.

La gent i els cotxes són, com dèiem, els grans protagonistes de l'esdeveniment. Els més cremats poden fins i tot colar-se dins dels boxs i veure de prop els monoplaces –ni més ni menys que 65 són els que corren, en les dues categories de
F-1–, sport prototips, GT i turismes que tot seguit rugiran a cor què vols a la pista. I tots, petits i grans, poden veure i viure les pregraelles i els podis al bell mig del pàdoc.

Els més petits són precisament l'obsessió de Pozo, perquè “ells són els aficionats del futur”. Circ, autos de xoc, inflables, cotxes de Tintín... Tot això és aquí per ells. “La satisfacció més gran que m'enduc cada any és el somriure d'orella a orella dels nens”, hi afegeix, mentre els pares de la canalla se'n fan creus, de tenir tant a tocar aquesta munió de bòlids mítics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)