Motociclisme

Els interrogants i Lorenzo

Motociclisme. Marc Márquez és el més ràpid en l'entrenament oficial de Le Mans, però tant ell com la resta de pilots ho tindran molt complicat per seguir el ritme del mallorquí

Una incògnita. Relativa perquè és Marc Márquez i perquè en el seu cas res és impossible, però és una incògnita important saber si avui el campió del món vigent serà capaç de seguir l'endimoniat ritme mostrat per Jorge Lorenzo en condicions de sec.

Com quasi sempre que el Bugatti de Le Mans acull una cursa, les condicions meteorològiques van tornar a ser ahir un factor de pes a l'hora d'enfocar les motos les 28 voltes d'avui diumenge. Fins a la tercera sessió d'entrenaments, Lorenzo va mostrar-se contundent com cap altre pilot, constant i implacable girant en l'1:33. Però arribats a la quarta sessió, la que més pistes dóna de quina és la situació real de cada pilot, la pluja va condicionar la sortida a pista –de l'1:32.647 del mallorquí com a millor temps en l'FP3 a l'1:41.913 de Loris Baz, millor volta en l'FP4.

Així, amb Lorenzo marcant la pauta, tant divendres com ahir Andrea Dovizioso ha ofert bones respostes, Valentino Rossi ha anat fent –més de mig segon més lent que Lorenzo, quant a ritme– i Dani Pedrosa ha anat recuperant sensacions. La seva actuació durant tres quarts d'hora és un gran interrogant, igual com la d'Aleix Espargaró, molt masegat (costelles, ronyons i mà) després d'una forta caiguda a La Chapelle.

El més important és que tenim ritme. Serà una cursa interessant
Àlex Rins
A l'FP3 havíem trobat una bona configuració, però ho hem fet prou girs per trobar el ritme
Valentino Rossi
Des de divendres, cada vegada que hem sortit a pista ho hem fet amb grans canvis buscant la direcció correcta. I la qualificació l'hem atacada amb la millor configuració que hem trobat
Marc Márquez
He comès un error en el tercer sector que m'ha fet perdre mig segon i pugnar per la <pole>
Jorge Lorenzo
El més important per mi és que m'he sentit físicament millor que divendres
Dani Pedrosa
Tot i el dolor, tinc moltes ganes de córrer perquè tenim una posada a punt magnífica
Aleix Espargaró

El segon millor temps val per ser el primer

La primera posició preferent d'Àlex Rins en la categoria mitjana del mundial va arribar ahir a Le Mans, amb el pilot de l'equip de Sito Pons marcant el mateix temps que Sam Lowes (1:37.114). Amb tot, la segona millor volta del barceloní (1:37.144) li va valer sortir avui en primera posició. Prou constant voltant en l'1:37, Rins fou en la sessió final l'únic en discutir-li el ritme a Tito Rabat, sense dubte, vist el que va passar divendres i ahir, el gran favorit per emportar-se el triomf aquest migdia. De 24 voltes senceres fetes, el campió del món en va fer 13 en l'1:37.

La peculiar qualificació de Moto 3

Danny Kent en el lloc 31è havent superat el 107% de temps (1:52.819) respecte a la posició preferent del pilot local Fabio Quartararo (1:44.763) –segona consecutiva per ell–. I com el líder del mundial, el seu company i segon classificat, Efrén Vázquez. Tot plegat, per uns entrenaments oficials que amb prou feines van durar els primers quatre minuts de la sessió per culpa de la pluja, situació que va agafar a molts dels favorits a contrapeu. No pas al pilot de l'Estrella Galícia ni, veient el cas de Kent, a Isaac Viñales, en tercera fila (9è).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)