Motociclisme

La pitjor graella de Márquez

Motor. El campió del món s'equivoca amb els pneumàtics, no es pot classificar per a la segona qualificació i sortirà a Mugello des de la cinquena fila. Aleix Espargaró, cinquè, el millor català

“Tenint en compte el que ha passat em sento bé, encara que surti tretzè.” Marc Márquez (Honda) es mostrava prou optimista tot i aconseguir la pitjor qualificació des de la seva arribada a Moto GP. El campió del món començarà la cursa des de la cinquena fila de la graella de sortida després de quedar fora de la Q2. “Hem comès un error. M'he volgut centrar tant en l'electrònica que he oblidat la resta i no he pogut passar a la segona qualificació perquè no he posat el pneumàtic del darrere nou”, explicava el lleidatà després dels entrenaments. Márquez confia que avui podrà remuntar i posar-se entre les quatre primeres motos: “En el tercer lliure ho he fet molt bé. Després, en el quart, he caigut, però amb el pneumàtic dur he pogut fer unes bones voltes, i el ritme és bo. Tinc ritme per estar lluitant entre els quatre primers. Intentaré fer una bona sortida per veure si em puc enganxar al grup de davant. Després haurem de veure com estem i com podem gestionar la cursa.”

Márquez va ser l'únic dels pilots catalans que no va disputar la Q2. El millor va ser Aleix Espargaró (Suzuki), malgrat el dolor que arrossega d'una operació recent. El vallesà va acabar cinquè, dues posicions per sobre de Dani Pedrosa (Honda), que a l'inici de la sessió marcava el segon millor temps. Maverick Viñales (Suzuki) igualava la seva millor qualificació a Moto GP amb el novè lloc i Pol Espargaró (Yamaha) tancava el top 10. La pole se la va endur Andrea Iannone, que va confirmar les bones sensacions que Ducati està deixant a Mugello, tot i que el pilot més sòlid va ser Jorge Lorenzo (Yamaha), que va acabar en la segona posició. El seu company d'equip i líder del mundial, Valentino Rossi, sortirà vuitè. A Moto 2, pole per a Sam Lowes i primera fila de Tito Rabat (3r). Danny Kent va ser el més ràpid a Moto 3.

LES REACCIONS

Tinc el ritme justet per estar amb les Ducati, i si surts més enrere has de tenir un ritme superior, perquè has de remuntar
Veníem a sumar punts i resulta que estem fent un dels millors caps de setmana d'aquest any
Aleix Espargaró
S'ha ajuntat tot, un error nostre en el tercer lliure, un de meu en el quart i un problema en la primera qualificació
Marc Márquez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)