Motociclisme

“Em preocupa més la sortida que la resta de la cursa”

GP de Catalunya. Moto GP. Aleix Espargaró diu que té “un ritme similar” al de Lorenzo i Márquez, però veu difícil mantenir la primera posició. Viñales vol millorar el setè lloc de Mugello

Ningú no podia esborrar el somriure de la cara d'Aleix Espargaró. El de Granollers estava “molt content” després de fer una volta ràpida amb el cor: “En la segona volta ràpida he donat tot el que tenia. He donat gas sense pensar.” L'home de la pole va assegurar, però, que també té un bon ritme per estar al davant. “Si no es tornen bojos, crec que tenim ritme per anar amb Lorenzo i Márquez. No estem tan lluny. Hem fet moltes voltes amb el mateix pneumàtic que ells en els entrenaments lliures de la tarda, i hem fet un ritme semblant al de Lorenzo”, va dir Espargaró, tot i que veu molt difícil guanyar, perquè des de la sortida fins al primer revolt hi ha uns 650 metres. “Em preocupa més la sortida que la resta de la cursa, perquè al rebuf de Lorenzo només perdem tres quilòmetres amb la Yamaha. Per estar amb ells hauria de sortir abans. És pràcticament impossible”, va dir el de Suzuki, que vol pujar al podi: “Després de fer la pole i amb el ritme que tinc, si no faig podi no estaré content.”

Qui també somreia molt ahir era el seu company, Maverick Viñales, que va aconseguir la seva millor posició a la graella després de només sis curses a Moto GP. “Tenim un ritme constant, però 25 voltes són moltes”, va dir l'empordanès, per a qui l'ideal de cursa seria “anar darrere de Lorenzo i que et portés”. “Si l'aguantes deu o onze voltes, al final segur que estàs lluitant per les quatre primeres posicions”, va dir Viñales, que vol millorar la setena posició aconseguida a Mugello. Jorge Lorenzo, per la seva banda, diu que la moto “està a punt”, tot i que té “marge de millora” i li agradaria que entre ell i Rossi hi hagués “com més pilots millor”.

Hem fet moltes voltes amb el mateix pneumàtic que Lorenzo i Márquez, i tenim ritme per anar amb ells
Aleix Espargaró
El meu rival en el mundial és Rossi, i com més pilots hi hagi entre nosaltres si jo estic al davant, molt millor
Jorge Lorenzo
Si aguantes darrere Lorenzo deu o onze voltes, al final segur que estàs lluitant per les quatre primeres posicions
Maverick Viñales

Márquez no es veu al nivell de les Yamaha

“Honestament, encara no estem preparats per lluitar cara a cara amb les Yamaha.” Així expressava el que sent de cara a la cursa d'avui Marc Márquez, que admetia que els dos pilots amb el millor ritme són Valentino Rossi i, sobretot, Jorge Lorenzo. “Ells tenen el millor ritme. Penso que puc estar amb ells en la primera part de la cursa, la qüestió serà veure on som en la segona part.” Quant a la qualificació, Márquez deia: “No buscava la ‘pole', buscava la primera línia, però s'ha escapat.” I les Suzuki? “Tots dos ho han fet molt bé. Suposo que al principi de la cursa seran allà, i espero que després no.” La pregunta, a l'‘hospitality' de Yamaha, l'hi feien minuts després a Valentino Rossi. “Què poden fer? Penso que estaran al davant les primeres deu voltes i, després, no ho sé. No ho sé jo ni crec que ho sàpiga la gent de Suzuki.” Quant a les seves possibilitats, tot i sortir de la tercera fila, es va mostrar confiat: “El Jorge té el millor ritme i les Honda no estan malament. Però penso que podré lluitar per la cursa.” Finalment, Dani Pedrosa parlava dels problemes que tenia. “Bàsicament, no tenim gaire adherència al darrere.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)