Motociclisme

“He patit per si Rossi creixia. M'he arriscat i hauria pogut caure”

Jorge Lorenzo Movistar Yamaha

Jorge Lorenzo va haver de suar molt per aconseguir el quart triomf consecutiu i retallar sis punts a Rossi en el mundial. “Feia més calor que en els entrenaments i això ens ha perjudicat. La moto de Rossi era molt més estable”, va dir el pilot de l'equip Movistar Yamaha, que va reconèixer que havia vist perillar la victòria: “Al final, el ritme de Valentino era més ràpid que el meu i he patit per si creixia i m'atrapava. He anat al màxim tot i que la moto anava al límit.” “M'he arriscat bastant i hauria pogut caure, perquè la moto derrapava molt, però ha sortit bé”, va dir Lorenzo. El líder del mundial, Valentino Rossi, va admetre que “en algun moment” va pensar que podia superar el seu company: “Tenia el mateix ritme que Jorge i estava molt fort en la frenada, però si vols guanyar Lorenzo no pots sortir des de la tercera fila.” L'italià va afirmar que havia perdut la cursa “en les dues primeres voltes”. Cap dels pilots de Yamaha descarta Marc Márquez per al mundial. “Si milloren la moto, ben segur que torna”, va dir l'italià, mentre que Lorenzo va afirmar que ho té “pitjor que dijous”.

El català Dani Pedrosa, per la seva banda, estava “molt content” per haver tornat al podi després “d'un procés difícil”, tot i que va acabar lluny de les Yamaha: “He perdut posicions en el primer revolt i a poc a poc he recuperat terreny; he intentat mantenir el seu ritme, però anaven massa de pressa.”

Positius

Lluny del podi, Marc Márquez, tot i admetre que el mundial és pràcticament impossible, mirava el futur amb optimisme. “En les dues primeres voltes m'he vist molt bé i això em reforça. Penso que hem fet un pas endavant. Anem avançant i ara l'objectiu és tornar a sentir-me completament a gust damunt la moto. O tant com sigui possible, si més no.” Al box de Suzuki, Maverick Viñales, que va acabar a 10 segons del podi, explicava: “Ha estat una llàstima per les primeres cinc voltes després de la sortida, perquè un cop he superat el Redding i anava sol tenia el mateix ritme que l'Smith.”

Decebuts

Al seu costat, Aleix Espargaró era l'altra cara de la moneda. “No puc marxar content per la pole. Sóc aquí per lluitar pel podi. Hem trobat millores, però hem de continuar endavant i rematar la feina. Avançar tants pilots d'inici m'ha cremat el pneumàtic del davant i després he anat massa al límit tota l'estona.” Com ell, el seu germà Pol es lamentava: “Havíem fet el més difícil, sortir bé, i m'he tornat a quedar sense adherència al darrere. I la direcció se m'ha tancat per això.”

El ritme de Rossi era més ràpid que el meu i he patit per si creixia i m'atrapava. M'he arriscat molt
Jorge Lorenzo
Tenia el mateix ritme que Lorenzo i estava molt fort en la frenada, però si el vols guanyar no pots sortir de tan enrere
Valentino Rossi
Estic molt content d'haver tornat al podi. M'he guiat pel cor, he pres decisions difícils, però han estat encertades
Dani Pedrosa
A la sortida posava tercera i quarta i tothom em passava! Però no ens queixarem per no tenir el ‘seamless'
Maverick Viñales
En la frenada he vist que era molt perillós entrar i que podíem anar tots dos a terra i he sortit recte
Marc Márquez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)