Motociclisme

El refugi de Marc Márquez

Motor. El pilot lleidatà té l'oportunitat de tornar a guanyar una cursa en el circuit de Sachsenring, on ha aconseguit la victòria els cinc últims anys i on Honda és clara dominadora

Si el segon lloc de Marc Márquez a Assen no va ser un miratge sinó un salt de qualitat després d'un inici de mundial excessivament discret, aquest cap de setmana, a Alemanya, es pot esperar que el pilot lleidatà torni a pujar al lloc més alt del podi. Sobretot perquè Márquez competirà en un dels seus circuits favorits. Les últimes cinc temporades ha aconseguit la victòria a Sachsenring, i des que va arribar a Moto GP també ha començat aquesta cursa des de la posició preferent. A més, l'escenari és propici als interessos d'Honda, que des de l'estrena de les motos de quatre temps, el 2002, ha guanyat el Gran Premi d'Alemanya nou vegades.

Tot ve de cara, doncs, perquè Márquez aconsegueixi la segona victòria de la temporada (la primera va ser a les Amèriques). Prou que la necessiten, tant ell com la marca Honda, que de moment és aniquilada per Yamaha, que ha guanyat set de les vuit curses disputades fins al moment. Una altra cosa són les possibilitats que li queden a Márquez de revalidar el títol mundial, que ara mateix, amb Rossi i Lorenzo dominant el campionat amb mà de ferro, són ínfimes. En aquest sentit, el duel entre els dos pilots de Yamaha podria ser d'alta volada, ja que el lideratge està en joc. El mallorquí tenia l'oportunitat de prendre'l al seu company d'equip a Holanda –després de quatre victòries consecutives– però l'italià finalment es va jugar la victòria amb Márquez, amb qui va protagonitzar un d'aquells finals, no exempts de polèmica, que fan afició.

També Dani Pedrosa hi dirà la seva. No hi ha cap altre pilot amb més victòries en el nou circuit alemany que el vallesà (6). Maverick Viñales intentarà convertir-se en el primer pilot de la història que puntua en les nou primeres curses de la seva temporada de debut a Moto GP.

Rabat, convalescent

Tito Rabat farà la cursa de Moto 2 convalescent de la fractura a la clavícula que es va fer mentre s'entrenava al circuit d'Almeria. El campió del món va ser operat a Barcelona i caldrà veure fins a quin punt s'ha pogut recuperar. El líder, Johann Zarco, ho intentarà aprofitar per eixamplar encara més l'avantatge respecte del català. A Moto 3, Enea Bastianini i Miguel Oliveira intentaran retallar la diferència que els separa de Danny Kent, que ocupa el lideratge.

Hem fet un pas endavant. He aconseguit bons resultats a Sachsenring i espero repetir
Marc Márquez
Disfruto molt competint en aquest circuit. El braç s'està recuperant bé i el meu ritme millora
Dani Pedrosa
Moto GP
1r Valentino Rossi (Yamaha)
163
2n Jorge Lorenzo (Yamaha)
153
3r Andrea Iannone (Ducati)
107
4t Marc Márquez (Honda)
89
5è Andrea Dovizioso (Ducati)
87
Pol Espargaró (Yamaha)
56
Maverick Viñales (Suzuki)
52
10è Dani Pedrosa (Honda)
47
12è Aleix Espargaró (Suzuki)
38
Moto 2
1r Johann Zarco (Kalex)
159
2n Tito Rabat (Kalex)
114
3r Sam Lowes (Kalex)
96
4t Thomas Luthi (Kalex)
89
Àlex Rins (Kalex)
87
6è Jonas Folger (Kalex)
75
7è Franco Morbidelli (Kalex))
62
15è Àlex Márquez (Kalex)
30
22è Àxel Pons (Kalex)
8
Moto 3
1r Danny Kent (Honda)
165
2n Enea Bastianini (Honda)
108
3r Miguel Oliveira (KTM)
102
4t Romano Fenati (KTM)
86
5è Efrén Vázquez (Honda)
76
6è Fabio Quartararo (Honda)
74
7è Brad Binder (KTM)
66
Isaac Viñales (Husqvarna)
64
9è Francesco Bagnaia (Mahindra)
55
Márquez estarà probablement amb nosaltres les properes curses. Haurem d'anar amb compte amb ell
Valentino Rossi
No he guanyat mai a Alemanya [...]. Potser podria passar aquesta temporada perquè tot és molt estrany
Jorge Lorenzo
12
podis
consecutius ha aconseguit l'italià Valentino Rossi, la seva millor ratxa des del 2009.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)