Motociclisme

1 equip 2 pilots 6 reptes

Motociclisme. A més dels 12 punts d'avantatge en la general, Valentino Rossi té més arguments per defensar les possibilitats de guanyar el seu desè títol

Misano, a menys de 50 km en línia recta d'Urbino, és la primera de les sis cites en què es decidirà si Valentino Rossi fa créixer més la seva llegenda amb un desè títol o si Jorge Lorenzo entra en el club dels escollits amb el cinquè.

Rossi o Lorenzo, els altres (Márquez) ja no compten més que per fer d'àrbitre. Ja no és tan rellevant si els circuits que queden són més aptes per a les Yamaha o per a les Honda. Més aviat tot es resumeix en la competitivitat d'un italià de 36 anys amb 16 temporades a la categoria reina i un mallorquí en plena maduresa als 28 anys, amb vuit anys a Moto GP a les espatlles.

Els mateixos protagonistes estan d'acord en un parell de conceptes: en condicions de sec i amb les motos al gust de cadascun, la velocitat de Lorenzo és superior a la de Rossi. Igualment, quan aquestes condicions canvien, la consistència de Rossi és superior. Dotze podis en dotze curses ho avalen, mentre que Lorenzo, si bé tampoc no acumula cap zero, quan no ha tingut la moto –o els pneumàtics– del seu gust o ha plogut –com diumenge– ha baixat del podi en cinc curses. Un llast.

El veterà competitiu

El campionat se'n va a Misano, un circuit que Rossi coneix com les seves imponents patilles i on s'entrena sovint. L'any passat hi va guanyar batent Lorenzo amb una autoritat total. El mallorquí, però, hi ha guanyat quatre vegades, per bé que una va ser en 250 cc i dues més, amb Rossi a Ducati. Amb igualtat d'armes, de cinc enfrontaments Rossi n'ha guanyat tres.

Lorenzo domina a Motorland (0-3 al seu favor), Motegi (2-3) i Xest (2-3) i Rossi, a més de Misano, mana a Phillip Island (3-2) i Sepang (4-1). No és casual que en aquestes dues pistes hi plogui sovint, i aquesta és una variable rellevant, perquè Rossi s'hi sent molt a gust i Lorenzo, gens.

Tampoc surt perjudicat Rossi en la comparativa per anys. En aquestes sis pistes, Il Dottore té un 4-2 de la temporada passada, Lorenzo va manar el 2013 (1-5) i el 2010 (2-4) i Rossi va arrasar el 2009 (4-1) i el 2008 (5-0), els anys que coincideixen amb els seus dos últims títols i les dues primeres temporades de Lorenzo a Moto GP.

L'àrbitre català

Hi ha un element no estadístic que també influirà en el desenllaç: Marc Márquez. Pot ser que s'intercali entre les dues Yamaha, però també pot ser que guanyi curses. I cada victòria del català farà que els dos pilots de Yamaha es puguin restar menys punts (la seqüència de puntuació és 25, 20, 16, 13, 11, 10...). Ara això afavoreix Rossi.

16-12
és el balanç,
favorable a Rossi, dels enfrontaments amb Lorenzo (amb Yamaha) en els sis circuits que decidiran el títol.
4
curses
fora del podi ha acabat Jorge Lorenzo aquest 2015. Les tres primeres (Qatar, Austin i Río Hondo) i a Silverstone.
12
podis
encadena Rossi aquesta temporada: 4 victòries, 2 segons llocs i 6 tercers. En les 20 últimes que ha acabat ha fet podi.
6-6
és el balanç
dels enfrontaments entre tots dos aquesta temporada. No només de regularitat viu Rossi.
4-2
és el balanç
favorable a Rossi, dels enfrontaments en aquestes pistes el 2014. El mallorquí es va imposar a Motorland i Motegi.
1-5
és el balanç
més favorable a Lorenzo en aquests circuits. Va ser el 2013 i no va ser un 6-0 per un abandonament.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)