Motociclisme

Drets d'arbitratge

Márquez i Pedrosa tenen ritme i velocitat per intervenir en la lluita Rossi-Lorenzo

El campió continua dominant les qualificacions, i ja en van set, i Rossi torna a patir de valent

Si les sessions lliures de dissabte són el termòmetre de la cursa, avui Jorge Lorenzo té una gran oportunitat de retallar molts punts a Valentino Rossi. El mallorquí i els dos pilots d'HRC tenen un ritme semblant (Pedrosa un puntet menys) i Rossi s'haurà de treure un altre conill del barret si vol intervenir en un podi que necessita per mantenir Lorenzo a ratlla.

Márquez va fer la setena pole de la temporada i ja ningú no el superarà (Lorenzo en té tres, i queden quatre dissabtes). En el primer intent, 1:46.635, gairebé mig segon més ràpid que Lorenzo i set dècimes millor que Pedrosa i Iannone. Mereix una reflexió, el temps de Márquez, perquè és mig segon més ràpid que el rècord de la pista, que era seu des de l'any passat. Mig segon no es troba, d'un any a l'altre, pel pilotatge. És de la moto, de l'electrònica, que continuarà marcant la diferència mentre no hi hagi centraleta única.

Amb el segon pneumàtic, Lorenzo també es va apuntar a l'1:46, i al 93 se li va escapar la millora per un ensurt en el segon sector. Ells dos tenien un tercer intent, però quan Márquez anava camí de reblar el clau, va perdre el tren del davant i va anar per terra. Lorenzo no va millorar i, en l'últim moment, Andrea Iannone va prendre el tercer lloc a Pol Espargaró i va evitar l'estrena en primera fila del vallesà, que iguala la seva millor qualificació (va ser quart a Jerez), però aquest cop amb Pedrosa en pista.

Pedrosa, a gust

El català va fer la millor volta a set dècimes de Márquez (amb Rossi a vuit), però en les sessions lliures del matí havia exhibit bon ritme i, sobretot, va atacar amb confiança en l'entrada dels revolts. La seva Honda sembla més equilibrada que la de Márquez, que pateix més en el revolt de doble radi que tanca la volta. Però Márquez sempre hi posa alguna cosa més. En el quart lliure, Pedrosa va fer el millor temps, però Márquez i Lorenzo imposaven un ritme de 1:48 baix amb més facilitat. I en el tercer lliure, una dada que parla de la competitivitat del bicampió: el seu millor temps (1:47.380), que va ser el millor de la sessió, va arribar amb una goma posterior amb quatre voltes a sac. Márquez en va fer sis, a 1:47, més que ningú. Els altres satisfets de dissabte són Aleix Espargaró –setè, amb Crutchlow, Smith i Viñales rere seu– i a Pramac, que va situar les dues motos en la Q2 en detriment de l'oficial Andrea Dovizioso, més abatut que mai.

En Moto 3, Enea Bastiani va obtenir la quarta posició preferent del curs i manté la pressió al líder, Danny Kent, que, de tota manera, sortirà a primera fila al costat de Miguel Oliveira. Isaac Viñales, com els crancs. Al matí va fer 2:00.297, pitjor que en el primer lliure de divendres (2:00.000) i en qualificació (1:59.462), estar a gairebé dos segons de la pole il·lustra com de perduts van a l'equip. Per postres, Viñales (i quatre pilots més) van ser sancionats amb tres posicions en la graella per haver alentit massa la marxa la qualificació. Tot això, enmig de filtracions que el situen fora d'RBA i en un futur equip de Moto 3 que formarien Ángel Nieto i Giacomo Agostini.

5.2
dècimes
més ràpid que el rècord de la pista (tot just del 2014) va rodar Marc Márquez ahir.
Amb goma nova he anat molt més segur que amb la gastada. Ser quart és un bon punt de partida per a la cursa
Pol Espargaró
Hem fet una Q2 impressionant, però Marc és molt explosiu i he hagut de fer una volta tremenda per gairebé igualar-lo
Jorge Lorenzo
Hem millorat la moto i sabem quina goma farem servir. S'haurà de fer una bona sortida per ser al davant des de l'inici
Dani Pedrosa
Hem tingut un ritme espectacular. Falta polir el quart sector, però hi haurà una lluita molt dura amb Tito i potser Zarco
Àlex Rins
Creia que la primera volta seria suficient, però mai no descartis Rins. Tot ha sortit bé i ho tenim tot clar per a la cursa
Tito Rabat
Amb la calor, la goma relliscava molt després de poques voltes. Tenim el ‘warm up' per millorar la frenada i el ritme
Valentino Rossi
M'he sorprès del meu primer intent. En el segon he comès un error petit i en el tercer ha arribat l'errada definitiva
Marc Márquez

Rabat i Rins són capaços d'endarrerir el títol de Zarco

Johann Zarco pot ser matemàticament campió de Moto 2, però no sembla en condicions de complir amb la premissa que se li exigeix: guanyar la cursa. En l'últim moment es va colar a la primera fila després de tres sessions lliures en l'anonimat, però no se sap res del seu ritme, que difícilment serà com el de Tito Rabat i Àlex Rins (en l'últim lliure li va costar una barbaritat baixar d'1:54). El campió va necessitar només quatre voltes per signar un temps que ningú va superar. És la 15a pole de Tito, que desempata amb Marc Márquez i Pol Espargaró. Només Rins s'hi va acostar en la seva novena volta. La resta és a mig segon, que probablement no es traslladarà sencer al ritme de cursa, però que permet pensar en una cursa entre els dos catalans i la resta pensant en el tercer graó del podi. Hi ha onze pilots (entre Zarco i Syahrin) en menys de mig segon i entre ells hi ha Àlex Márquez i Àxel Pons. El ritme de 1:53 el tenen Rabat, Rins i Jonas Folger, però l'alemany no va qualificar tan bé com els catalans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)