Motociclisme

Pilota de partit per a Rossi

Motor. L'italià pot guanyar aquest cap de setmana el seu primer títol des del 2009 si, entre altres supòsits, guanya la cursa de Malàisia i Lorenzo no acaba entre els cinc primers

Valentino Rossi (Yamaha) tindrà aquest cap de setmana, en el Gran Premi de Malàisia, la primera oportunitat de guanyar el títol mundial de Moto GP. El pilot italià pot posar fi a un periple de cinc temporades sense coronar-se campió del món. L'últim cop que ho va aconseguir va ser el 2009, any en què va aconseguir el seu setè títol de la categoria reina i el novè en total (també en té un de 125 cc i un de 250 cc).

La diferència de només onze punts que té respecte del seu company d'equip, Jorge Lorenzo, fa preveure que el desenllaç es traslladarà al Gran Premi del País Valencià (8 de novembre), però matemàticament tot és possible. Rossi hauria d'augmentar el seu avantatge fins als 26 punts en la cursa de diumenge, un supòsit que el força obligatòriament a fer podi. Si guanya, Lorenzo hauria d'acabar fora dels cinc primers classificats; si és segon, Lorenzo hauria d'acabar fora dels deu primers, i si és tercer, Lorenzo hauria d'acabar fora dels catorze primers. Rossi ja té experiència a coronar-se en el circuit malaisi (va guanyar-hi el títol el 2003, el 2005 i el 2009), on, a més, ha aconseguit sis victòries en la categoria reina, l'última de les quals va arribar el 2010.

A Rossi també li val un segon lloc en les dues últimes curses per ser campió, independentment del resultat de Lorenzo, que no ha baixat del podi de Sepang en les quatre últimes visites. Això sí, el pilot mallorquí no hi ha guanyat mai en la categoria reina i la seva última victòria es remunta a la temporada 2006 (250 cc).

Després de la victòria a Austràlia, en la que ja ha estat qualificada com una de les millors curses de tots els temps, Marc Márquez voldrà aprofitar les que podrien ser les seves últimes hores com a campió del món amb un altre bon resultat. Entre ell i el seu company d'equip, Dani Pedrosa, han guanyat tres de les quatre últimes curses, tot i que l'escuderia oficial d'Honda ja no aspira al títol per equips.

PROTAGONISTES

Només ens queda fer dues bones curses. Em sento bé, estic en bona forma i tots en l'equip estan llestos