Més motor

Barcelona retalla a la meitat la subvenció al Circuit

Motor. L'Ajuntament subvencionarà amb 2 milions la instal·lació de Montmeló en un pla de “retirada progressiva” de l'ajuda, ja que considera que la fórmula 1 no és prioritària

L'Ajuntament de Barcelona reduirà l'any vinent a la meitat, de 4 a 2 milions d'euros, l'aportació que fa en forma de patrocini al Circuit de Catalunya, escenari dels grans premis de fórmula 1 del mundial de motociclisme, entre molts altres esdeveniments. El primer tinent d'alcalde, Gerard Pisarello, ja ha advertit que la retirada continuarà en els anys següents i que es farà de manera progressiva. Amb tot, els responsables de la instal·lació no tenen previst retirar del nom oficial del circuit el nom de la capital –Circuit de Barcelona-Catalunya–, ja que és un dels principals atractius a l'hora de vendre les entrades.

Pisarello va admetre que el govern municipal considera que subvencionar amb 4 milions anuals la fórmula 1 no és una prioritat i que la retirada de la subvenció es farà gradualment. “Una retirada abrupta –va afegir– tindria conseqüències perjudicials per a altres consistoris afectats.” Pisarello es referia als municipis de l'entorn del Circuit, que es beneficien de l'impacte econòmic directe que suposen les competicions de motor.

El tinent d'alcalde va explicar que s'havia reunit amb els alcaldes d'aquests municipis, la majoria del PSC, i que havien decidit mantenir l'aportació per al 2015 i retallar a la meitat la del 2016: “Així podran fer un pla de viabilitat i de reconversió del Circuit, de manera que aquesta iniciativa privada sigui a poc a poc autosuficient.”

Ja en la campanya electoral, Barcelona en Comú i la mateixa alcaldessa, Ada Colau, van manifestar que subvencionar el Circuit de Catalunya no era prioritari en el context actual d'emergència social.

Els responsables del Circuit de Catalunya no volen valorar de moment aquesta decisió, tot i que entenen que Barcelona tindrà promoció internacional a meitat de preu. Els altres grups de l'Ajuntament tampoc s'han pronunciat respecte a la decisió de Barcelona en Comú, que té 11 dels 41 regidors del consistori.

Pel govern català, el Circuit de Catalunya és una infraestructura esportiva vital. La F-1 està garantida fins al 2019 –seran 29 anys consecutius– i l'impacte econòmic anual que generen les activitats del Circuit supera els 330 milions d'euros segons un estudi del 2014.

El Consistori d'Ada Colau ja es va fer enrere en l'aposta per una candidatura per als Jocs Olímpics d'hivern del 2026.

L'IMPACTE

Segons un estudi del 2014, va ser de més de 330 milions en tot el territori català
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)