Motociclisme

Rossi encara vola

Motociclisme. El pilot italià sorprèn Lorenzo i Márquez en l'últim instant de la qualificació, a Jerez, per bé que el ritme de cursa pertany al mallorquí

Valentino Rossi se sent fort. Habitualment en un segon pla quan es tracta de les qualificacions oficials, ahir el pilot italià va volar en l'últim instant de la Q2, deixant amb un pam de nas i sense capacitat de reacció el seu company d'equip Jorge Lorenzo i Marc Márquez, els dos homes que s'havien intercanviat el millor temps durant la sessió final. Fou la d'ahir la 62a posició preferent de Rossi, igualant Lorenzo i amb dues més que Márquez, i la primera des de la cursa d'Assen de l'any passat.

Cosa de tres?

Rossi té ritme, però pel que s'ha vist en els entrenaments, no tant com Márquez i, especialment, Lorenzo. El mallorquí va marcar vuit girs consecutius en l'1:39, cosa que ni Márquez fou capaç d'igualar. Cal veure, avui, en condicions de cursa, quin és el comportament dels tres pilots i, sobretot, dels Michelin a mesura que passin les voltes. Amb bona resposta dels pneumàtics, va quedar clar: l'últim parcial és de les Yamaha.

En la segona línia hi haurà Andrea Dovizioso –la Ducati tradicionalment ha patit sempre en aquest circuit–, Maverick Viñales i Aleix Espargaró. Els dos pilots de Suzuki van pilotar a ritme d'1:40 mitjans, si fa no fa com Dani Pedrosa, setè en la graella però amb un punt més de ritme que les motos blaves. El de Castellar va millorar molt respecte al divendres –ha trobat un major equilibri en la seva Honda–, però sofreix amb el pneumàtic del davant per la dura carcassa dels Michelin. Rere seu sortirà Pol Espargaró, encara no del tot còmode però que es mostrava esperançat per la cursa d'avui –explicava, després dels entrenaments, que seguint Márquez en la tercera sessió havia vist una línia de pas que li havia donat unes dècimes precioses. Molt endarrerit, penúltim, arrencarà Tito Rabat, buscant l'estil que li permeti no patir tant sortint dels revolts per mantenir la roda davantera fregant l'asfalt.

Pel que fa a Moto 2, no va ser el millor dissabte per a Àlex Rins, empès en l'últim moment a la tercera línia i veient Sam Lowes en la posició preferent, per bé que Johann Zarco sortirà 16è. En canvi, bona qualificació per a Márquez, 9è el dia del seu 20è aniversari.

Serà molt complicat, amb el Lorenzo i el Márquez, però penso que els tenim a tocar i que podrem lluitar
Valentino Rossi
La clau serà fer una bona primera volta. I l'elecció del pneumàtic del darrere, també
Dani Pedrosa
Volia la <pole> però en l'FP4 hem vist que tenim un ritme molt ràpid, sobretot en les primeres voltes
Jorge Lorenzo
A veurem què som capaços de fer en cursa. He anat ràpid, però el Jorge ho és més i penso que el Rossi, també
Marc Márquez
Patim en adherència i això m'impedeix anar més ràpid. Amb tot, el ritme de cursa que tenim és prou bo
Maverick Viñales
Estic molt content perquè, per primer cop aquest any, sento que he recuperat el <feeling> amb la moto
Aleix Espargaró
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)