Motociclisme

motociclisme

gran premi de frança de moto gp / le mans (entrenaments cronometrats)

Un ritme per passejar-se

Motociclisme. Lorenzo, que bat el rècord de Le Mans en la qualificació, ensenya en l'FP4 un pas per volta inabordable. Márquez és segon i Pol, quart, Pedrosa falla i les Suzuki flaquegen

A Jorge Lorenzo només el separen 28 voltes de la seva segona victòria de la temporada.

Amb aquesta certesa va acabar el dissabte a Le Mans, després de veure el pas per volta assolit pel mallorquí en l'FP4, la mitja hora prèvia a la Q2 en la qual els pilots van amb tot el que han trobat en les tres primeres sessions. Per si no n'hi havia prou –amb una facilitat tremenda, el balear rodava en els 1:33 mitjos baixos, per acabar amb dos girs per sota de l'1:33, mentre Márquez i Rossi es movien entre tres i cinc dècimes més lents per gir–, Lorenzo va esmicolar el rècord del traçat francès en la Q2, deixant l'1:32.042 que tenia Márquez del 2014 a 1:31.975 –és el primer registre de Bridgestone que cau amb un Michelin.

Gratant l'FP4, no sembla que hi hagi més pilots a banda del cerverí i Rossi que podrien acostar-se al vigent campió del món. Les Ducati s'han mostrat clarament més competitives que a Jerez, però feina tenien a moure's constantment en l'1:33 alt. Justament el ritme de Pol Espargaró, molt a gust en un traçat que li encanta i, si fa no fa, el de Dani Pedrosa, 11è i que haurà de remuntar des del semàfor. Per contra, tant Maverick Viñales com Aleix Espargaró ahir no van poder baixar, en ritme, de l'1:34 mitjà-alt.

Hem anat ajustant detalls fins a trobar el ritme. Ara, estic molt content de l'1:32.8 de l'FP4 amb pneumàtic gastat
Jorge Lorenzo
La volta que he fet [qualificació] ha estat més de pilot que de moto. Però, Lorenzo al marge, encara estem prou bé
Marc Márquez
Estic tornant a reviure sensacions del primer any i que l'any passat no vaig tenir. Aquí ho podem fer bé
Pol Espargaró

Pedrosa i Yamaha, el rumor

La setmana va començar amb Motorcycle News enlairant a fort rumor del pas de Dani Pedrosa a Yamaha, una possibilitat comentada a Jerez, pel trencament de les negociacions amb Maverick Viñales. I divendres a la nit era El País el que donava per fet el fitxatge del vallesà per la fàbrica d'Iwata. Ahir, òbviament, va ser el més comentat al pàdoc. “Hem parlat amb el Dani i el seu advocat, i la seva primera opció és Honda”, deia Livio Suppo, director tècnic d'HRC. “Estem parlant i hem de confiar en ells.” També opinava Massimo Meregalli, el director de Yamaha. “Pedrosa no ha signat res amb nosaltres. No sé d'on ha sortit, això.” I Paco Sánchez, el representant de Maverick, a Movistar Moto GP. “La notícia no té credibilitat: encara estem negociant amb Yamaha.” A tot això, Pedrosa, que va caure en la primera sortida de la qualificació quan era cinquè i que, tot i poder agafar la segona moto, no va millorar el temps i sortirà 11è, va dir: “No parlaré més d'això. Res ha canviat des de dijous [va dir que tenia més de dues ofertes].”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)