Vilagrà: “Tenim molt bona salut en l’esport d’elit”
Olimpisme. La consellera de la Presidència remarca que als Jocs de Tòquio hi haurà 101 esportistes catalans, un 33% de la delegació espanyola, en una visita al CAR de Sant Cugat
A nou dies de la inauguració dels Jocs Olímpics de Tòquio, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, va fer una visita al CAR de Sant Cugat per transmetre “molta força i energia” als esportistes catalans que estan enllestint la preparació per a la gran cita del curs. En circumstàncies normals, s’hauria fet un acte de comiat al Palau de la Generalitat, però a causa de la pandèmia es va fer aquesta visita en petit comitè al centre d’alt rendiment, amb molta prudència i guardant sempre totes les mesures de distància i seguretat.
Vilagrà va remarcar que en aquestes circumstàncies excepcionals siguin 101 (51 homes i 50 dones) els esportistes catalans als Jocs, repartits en 25 disciplines, cosa que suposa el 33% de la delegació espanyola (el total són 321). “Hem crescut en percentatge respecte a la participació en els Jocs de Londres i de Rio i això demostra la bona salut de l’esport d’elit del país. Han estat uns anys difícils, però les expectatives pel que fa als resultats són molt altes”, va subratllar la consellera, que va recordar els 37 milions d’euros destinats a beques esportives en aquest últim cicle olímpic a través del programa ARC (Alt Rendiment Català). Pel que fa als Jocs Paralímpics, ahir mateix es va saber que la delegació espanyola la formarien 135 esportistes, 23 dels quals són catalans. La competició es disputarà del 24 d’agost al 5 de setembre.
Vilagrà va fer la visita a les instal·lacions acompanyada de la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula; el director del Consell Català de l’Esport, Aleix Villatoro; el director del CAR, Ramon Terrassa, i l’exconseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència Raül Romeva, santcugatenc i un gran aficionat a la natació i l’atletisme. Durant el trajecte la comitiva va conversar amb el marxador Chuso García Bragado, tota una llegenda de l’olimpisme i que a Tòquio rubricarà la seva vuitena participació en uns Jocs; les representants de l’equip espanyol de natació artística; l’entrenador de Mireia Belmonte, Fred Vergnoux, i el palista paralímpic Jordi Morales, entre altres esportistes.
Amb vista al futur, la consellera va reiterar que aquesta serà la legislatura de l’esport femení: “El volem potenciar i visualitzar fins al dia ja que no hi haguem de posar l’adjectiu.” En aquest sentit, va recordar que el 40% de les usuàries del CAR són dones, tot i que el percentatge arriba al 59% si es parla només de medallistes. Vilagrà va remarcar la voluntat de doblar el pressupost dedicat a l’esport en aquesta legislatura i, per tant, dotar de més recursos el CAR de Sant Cugat, que a més de ser la llar dels esportistes és també un espai de recerca i de transferència de coneixement.
Els tres eixos dels jocs d’hivern
La consellera de la Presidència Laura Vilagrà també es va referir al repte d’organitzar els Jocs Olímpics d’Hivern Barcelona-Pirineus 2030. “Aquesta candidatura ha de tenir tres eixos: cohesió territorial, sostenibilitat i participació ciutadana. Sense un país cohesionat, no pot projectar-se el futur, d’acord amb el seu desenvolupament i les seves necessitats, i tenint en compte el moment d’emergència climàtica.” En aquest sentit, Vilagrà va assegurar que durant les pròximes setmanes el govern faria els passos necessaris perquè aquest projecte sigui consensuat amb el territori i vagi en la bona direcció.
Enllaços relacionats
Publicat a
Notícies
Dissabte,23 novembre 2024