Olimpisme

El Sena continua rebent banyistes il·lustres per demostrar que està bé

L’alcaldessa de París i el president del comitè organitzador dels Jocs Olímpics es banyen al riu

L’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, s’ha banyat al riu Sena amb el president del comitè organitzador dels Jocs Olímpics, Tony Estanguet, per demostrar que les seves aigües, “fresques” i molt “agradables” ja són aptes per acollir les proves olímpiques previstes en elles. A nou dies de la cerimònia inaugural, que també es desenvoluparà amb el Sena com a escenari, l’alcaldessa socialista ha complert la promesa que va fer fa mesos i que va posposar diverses vegades perquè les pluges de els darrers mesos van endarrerir l’adequació de l’aigua a nivells aptes al bany.

“Finalment avui estem contents de veure que ho hem aconseguit” ha destacat Anne Hidalgo després d’haver-se no només capbussat al riu, sinó també nedat unes desenes de metres. “És clar que permetrà les proves dels Jocs Olímpics, és clar que permetrà el bany el proper any. És un llegat important” ha subratlla. Com ja havia fet la ministra d’Esports, Amélie Oudéa-Castéra, dissabte passat, amb aquesta iniciativa les autoritats franceses busquen aclarir una de les grans incògnites de cara a París 2024: si la gran aposta de celebrar-hi les proves de marató en aigües obertes i del segment de natació del triatló sortiria finalment bé. L’alcaldessa, que ha estat la primera en entrar a l’aigua, ha ualificat després de molt “agradables” i “fresques”, fins i tot força “transparents”, tot i que hi havia cert corrent. “Formidable” ha estat la paraula que ha fet servir Tony Estanguet per descriure la capbussada, en declaracions a la premsa, a més de remarcar que suposa un “missatge molt important a tots els atletes”. Ha estat un “desafiament i no ha estat a ser simple” han coincidit tots dos, en remarcar que la recuperació del Sena -després de gairebé un segle en què el bany no va estar autoritzat per raons sanitàries- que ha costat quatre anys de treball intens i de coordinació a diferents nivells de l’Administració.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)