Olimpisme

Diana Taurasi, la reina del bàsquet

Llegenda viva. L’atleta busca a París el sisè or consecutiu per posar el colofó a una carrera històrica

Les ciutats de Lilla i París viuran partits de bàsquet trepidants en què els equips suaran de valent per intentar pujar al podi. Per a algunes d’aquestes atletes, però, el seu llegat és tan llegendari que ser als Jocs Olímpics és només la cirereta del pastís a una carrera de pel·lícula.

És el cas de Diana Taurasi (Estats Units, 1982). L’escorta americana d’ascendència argentina és una de les millors jugadores de bàsquet de tots els temps. Així ho indiquen les estadístiques: l’any 2023, es va convertir en la primera jugadora de la WNBA a superar els 10.000 punts i els de París seran els seus sisens Jocs consecutius, convertint-se —juntament amb Rudy Fernández— en la primera a assolir aquesta xifra en aquesta disciplina.

La californiana va debutar a Atenes el 2004 amb només 22 anys i d’ençà que es va posar la samarreta del seu país, ja no se la va treure més. Per ara, el seu registre és immaculat: té 5 ors i un balanç de 38 victòries i 0 derrotes en partits olímpics. Filla de pares originaris de la ciutat argentina de Rosario, l’atleta ha subratllat en més d’una ocasió la seva passió pel futbol, i va ser precisament a Pequín quan va poder conèixer el seu ídol: Diego Armando Maradona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)