Olimpisme

PARÍS EN JOC

Contrarellotge cap a la inauguració

Els Jocs Olímpics de París 2024 no s’inauguren fins aquest vespre. Però les competicions ja van començar dimecres (futbol, rugbi a 7, handbol, tir amb arc...). I els perímetres de seguretat al centre de la ciutat van aparèixer el 18 de juliol, dia a partir del qual circular en cotxe, en bicicleta o, fins i tot, a peu ha esdevingut un joc de pistes no sempre fàcil de desxifrar. Les estacions de metro també poden obrir i tancar en funció de la jornada. No es recomana a ningú que estigui de pas –turistes sense bitllets per a les competicions– que intenti endinsar-se en aquests miniestadis a l’aire lliure en què s’han convertit els voltants del Sena. I menys que intenti veure un tros de la cerimònia d’inauguració en viu d’avui.

Dimecres, vaig agafar la meva bici per travessar París d’est a oest, de casa meva a l’estadi dels Prínceps, on es disputava la primera competició oficial amb l’Espanya-Uzbekistan de futbol masculí. Disposo de l’acreditació olímpica i puc entrar en el perímetre gris de màxima seguretat, al qual només accedeixen veïns i treballadors amb un codi de barres. Però res va funcionar com l’esperat. Sense avisar, s’havia tallat tot el bulevard Saint-Germain perquè durant hores els ciclistes havien de fer el reconeixement de la contrarellotge que disputaran d’aquí a uns dies. Vaig tardar una hora i quart a arribar a l’estadi, mitja hora més de l’habitual. Però vaig poder veure el primer gol de tots els Jocs, el del meu compatriota terrassenc Marc Pubill. La meva contrarellotge va valer la pena.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)