Olimpisme

Sabotatge contra la xarxa de trens d’alta velocitat a París

Hores abans de la inauguració oficial dels Jocs Olímpics, França patia un un atac organitzat contra la xarxa de trens d’alta velocitat al voltant de París, que ha creat greus problemes de trànsit, tal com informa l’agència EFE.

La presidenta de la regió de París, Valérie Pécresse, denuncia “un intent de desestabilització de França” en un dia clau per al país. Els atacs han consistit en incendis provocats de manera coordinada en conductes de cables d’alimentació de la senyalització i de comunicacions.

L’empresa francesa de ferrocarril (SNCF) ha comunicat “un atac massiu” destinat a paralitzar la seva xarxa de trens d’alta velocitat (TGV) i que afecta tres de les quatre línies de París, amb aproximadament 800.000 viatgers afectats els propers dies.

Els problemes de circulació s’estendran almenys durant tot el cap de setmana i es produeixen, no només el dia de la cerimònia d’inauguració dels Jocs Olímpics de París, sinó també en uns dies especials per a la sortida i l’entrada de vacances .

Les línies afectades, amb retards i suspensions, són les dels eixos nord (que inclouen també els TGV a Londres, Brussel·les, Amsterdam i Alemanya), oest (Bretanya, Bordeus) i est (Estrasburg, Frankfurt). Les estacions del Nord, de l’Est i de Montparnasse, han quedat especialment afectades, amb milers de viatgers embussats des del matí.

El quart eix de TGV de París, el sud-est (Lió, Marsella), es va salvar perquè un intent de sabotatge contra la línia “va ser frustrat”, detalla la SNCF. Pécresse explica que en aquesta quarta línia els vigilants van posar en fugida els sabotejadors. La presidenta regional ha informat que hi ha 250.000 viatgers afectats només avui, per la qual cosa va demanar no acudir a les estacions ferroviàries si no reben missatges de la SNCF.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)