Olimpisme

El maldecap del Sena

Problemes. La mala qualitat de l’aigua fa suspendre entrenaments on s’ha de fer la natació del triatló i les maratons d’aigües obertes

Els entrebancs s’acumulen al riu Sena. La pluja de divendres no només va condicionar la cerimònia d’inauguració dels Jocs, sinó que va tenir efecte en la qualitat de l’aigua, un dels grans desafiaments de la cita olímpica. De moment, ahir, el comitè d’organització dels Jocs, juntament amb la Federació Internacional de Triatló i les autoritats locals, van decidir ajornar els entrenaments que hi havia previstos ahir, perquè els “nivells d’aigua no presentaven prou garanties”, tal com informava l’agència EFE.

Al Sena, hi ha programades la prova de natació del triatló –demà, per als homes, dimecres, per a les dones i el 5 d’agost, per al relleu mixt– i les maratons d’aigües obertes femenina i masculina (dimecres i el 5 d’agost).

El problema és que no hi ha garanties plenes que aquestes competicions es puguin fer al riu malgrat que les administracions franceses han invertit 1.400 milions d’euros des del 2016 en un ambiciós pla per millorar la qualitat de l’aigua i possibilitar, a partir de l’estiu del 2025, el bany al tram del riu que travessa París, cosa que no és possible des de fa un segle.

L’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, va ser una de les que es va banyar al riu, per demostrar que no hi havia cap problema. Dies després, però, es va saber que aquell dia l’aigua no complia les condicions de salubritat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)