Olimpisme

Tornen a anul·lar els entrenaments al Sena per la mala qualitat de l’aigua

Com va passar ahir, els entrenaments previstos per avui al riu Sena s’han de fer al riu s’han anul·lat per la mala qualitat de l’aigua. En un comunicat que recull l’agència EFE, el Comitè Organitzador dels Jocs i la Federació Internacional de Triatló indiquen que la decisió s’ha pres després de mantenir una reunió amb el servei meteorològic Météo France, amb l’Ajuntament de París i amb la Prefectura de la regió Ile de France.

Expliquen que les anàlisis fetes ahir mostren que l’aigua “no ofereix prou garanties” a causa de la pluja que va caure divendres i dissabte i que “la prioritat és la salut dels atletes”.

El problema és que quan augmenta el cabal d’aigua al Sena per la pluja, l’aigua de les precipitacions fa que les clavegueres es desbordin i s’acaben abocant al riu sense passar per les depuradores i aquest queda contaminat pels bacteris fecals.

En qualsevol cas, es mostren optimistes perquè no s’esperen més pluges i confien que “la qualitat de l’aigua tornarà a situar-se per sota dels límits abans de l’inici de les competicions del triatló”, prevista per demà. Afegeixen que en condicions d’estiu, amb més sol i altes temperatures, “la qualitat al Sena ha millorat de manera significativa”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)