Olimpisme

Trittel i Botín arriben a l’equador en posició de podi

El català Florian Trittel i el seu company de 49er, Diego Botín, tenen bones sensacions. La dupla s’ha col·locat en posicions de podi quan falten sis regates per a la conclusió de la competició. El càntabre i el català, que el diumenge van aconseguir un setzè, un sisè i un quart lloc, en la jornada d’ahir van sumar un cinquè, un onzè i un segon lloc que els ha situat en posició de medalles quan falten sis regates, tres el dimarts i tres el dimecres abans de la definitiva regata de dijous.

Botí i Trittel, plata mundial 2022 i bronze 2023 i 2024, van iniciar el diumenge la competició amb inestabilitat pel poc vent que va bufar a la badia de Marsella, però posteriorment es van adaptar a les circumstàncies. Aquest dilluns la intensitat del vent ha incrementat i això els ha beneficiat per a tancar la jornada amb aquest segon lloc.

Després dels dos primers dies de competició, continua liderant la classificació el vaixell neozelandès d’Isaac Kale McHardie i William MacKenzie, que sumen 14 punts; mentre que també continua en segona posició l’embarcació irlandesa de Robert Dickson i Siguin Waddilove (19).

Ara són tercers Botí i Trittel amb 28 punts, la qual cosa els ha valgut per a desbancar d’aquesta posició als uruguaians Hernán Umpiere i Fernando Diz, que han baixat a la cinquena plaça amb 37 punts.