Olimpisme

PARÍS EN JOC

Amb les noies de quinze anys de l’‘skateboarding’

La immensa plaça de la Concòrdia de París és escenari olímpic i paralímpic, un espai que estarà ocupat fins al 8 de setembre perquè, a més, hi passarà la cerimònia d’obertura dels Jocs paral·lels. Ara, està exactament dividit en quatre estadis construïts per a l’ocasió: dos per a l’skateboarding, un tercer per al BMX Freestyle i un quart per al basquetbol 3x3, que també servirà per al breaking. Es dedueix que és l’indret esportiu més urbà, com si els francesos volguessin emular el Bronx novaiorquès dels setanta. Són, totes, modalitats que es van estrenar a Tòquio 2020, amb la gran sorpresa ara d’aquesta derivació del breakdance.

Com a esports tan nous, la mitja d’edat és de les més baixes. potser la més. Diumenge, quan finalment va sortir el sol i es va confirmar l’skateboarding street, em va tocar parlar amb dues adolescents de quinze anys: la Daniela Terol, del Maresme, Premià de Dalt, i la gaditana Natalia Muñoz, d’Arcos de la Frontera. La Natalia ja va ser fa tres anys a Tòquio, però per a la Daniela es tractava de la seva estrena olímpica. I, a més, sabent-ho a última hora gràcies a la caiguda d’una participant per lesió. La seva especialitat amb monopatí, l’street respecte al park, és la que a les rampes hi afegeix escales i baranes. Només van poder ser tretzena i catorzena, respectivament, però la seva rialla per haver pogut participar en un lloc tan emblemàtic ja ho pagava tot. La que va quedar primera va ser la japonesa Coco Yoshizawa, amb les seves increïbles cabrioles baixant per les baranes. La seva edat? 14 anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)