Olimpisme

PARÍS EN JOC

Pavellons multiusos entre política i esport

Als que vivim a París ens resulta curiós comprovar com recintes firals, que durant l’any acullen tota mena de salons i també mítings polítics, s’han reconvertit durant aquesta quinzena en pavellons esportius. Quan vaig anar al de la Porta de Versalles a veure el tennis taula i el voleibol (em queda l’handbol), no vaig poder evitar recordar els pagesos intentant impedir que el president Macron inaugurés el Saló de l’Agricultura al febrer, enmig d’unes vaques esverades per l’enfrontament amb els antidisturbis. En aquest pavelló número u, precisament, es fan els partits de voleibol a cop de megafonia a tot drap i coreografies als descansos.

A l’extrem nord metropolità, prop de l’aeroport Charles-de-Gaulle, al recinte firal de Villepinte s’hi han instal·lat aquests dies els rings de la boxa (abans que les finals no se’n vagin al Roland Garros). Allà vaig assistir al míting més multitudinari per a les presidencials del 2007 de la socialista Ségolène Royal, batuda pel dretà Nicolas Sarkozy. A mig camí, hi ha l’antic aeroport del Bourget, on cada dos anys té lloc el gegantí saló aeronàutic del mateix nom i que serveix com a centre per a les retransmissions olímpiques de les ràdios i les teles.

I a la Porta de la Chapelle, al cosmopolita barri parisenc del mateix nom, es va inaugurar a principis d’any l’Adidas Arena (qui paga) i que s’està utilitzant per al bàdminton. Allà hem vist l’andalusa Carolina Marín rodeja de rivals orientals. I a les graderies, un públic que vibra amb els seus amb una hegemònica bandera comunista de la Xina sobre les altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)