Opinió

La bona feina de Robert

El Barça ha millorat el fons d'armari i fa la sensació que els nous arriben amb gran actitud

Robert Fernández ja va causar una bona impressió quan es va presentar oficialment com a nou secretari tècnic del FC Barcelona a l'inici del mes d'agost del 2015 gràcies a la seva claredat d'idees, capacitat de treball i per mantenir un bon discurs davant els mitjans de comunicació, sense defugir cap pregunta i tractant amb absoluta normalitat la majoria dels temes sobre els que va ser interpel·lat. La seva prova de foc, però, l'havia de passar en aquest mercat estival, perquè els fitxatges d'Arda Turan i Aleix Vidal, els únics de l'estiu passat, els van tancar la junta gestora i Josep Maria Bartomeu. En aquell moment, el club blaugrana podia incorporar jugadors, però no inscriure'ls per la sanció de la FIFA.

I passats uns dies des del tancament del mercat, podem dir que l'ha passat amb nota. Evidentment que els balanços cal fer-los al final de la temporada i que malgrat haver confeccionat una gran plantilla, no hi ha cap garantia d'acabar aixecant títols. Aquests, com sempre, s'hauran de guanyar amb la feina feta el dia a dia als camps d'entrenaments i a la gespa de tots els estadis on jugui l'equip. Però el deure de Robert Fernández era posar a disposició de Luis Enrique les millors eines possibles i així ho ha fet. El mateix tècnic asturià ha reconegut que té entre mans la millor plantilla des que dirigeix el primer equip en un exercici de sinceritat que afegirà un puntet de pressió a la temporada.

Robert Fernández s'ha mogut molt bé, tot i que no era fàcil fer-ho, en un mercat alcista per culpa del potencial econòmic dels equips de la lliga anglesa i perquè mai és senzill reforçar un equip com el Barça, amb un onze titular força definit. Però si alguna cosa va faltar la temporada passada va ser fons d'armari de qualitat i, en aquest sentit, s'ha millorat el nivell de les alternatives als teòrics habituals. Umtiti ha estat titular en els dos primers partits de lliga i ha deixat una molt bona impressió, igual que Digne, de clar perfil Barça. Al mig del camp, les incorporacions de Denis Suárez i André Gomes permetran moltes més rotacions de jugadors com Iniesta i Rakitic, i al davant Alcácer és una opció més sòlida que Munir per donar el relleu al trident. A la porteria, la voluntat de marxar de Bravo ha estat ben resolta amb l'arribada de Cillesen. Tots ells han arribat a preus raonables tenint en compte les xifres que s'han mogut aquest estiu i la seva joventut. També cal destacar l'aposta per mantenir Arda Turan a la plantilla i no vendre'l després d'un mig any horrible i de confiar, com Luis Enrique, en Sergi Roberto per al lateral dret malgrat la marxa de Dani Alves.

A més, Robert Fernández també ha aconseguit col·locar tots els jugadors amb què el tècnic no comptava, encara que en aquest aspecte potser sí que no s'han pogut obtenir tots els diners
desitjats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)