Mig del camp
No estic del tot segur que siga cert, però diuen que al camp del RCD Espanyol la línia del mig del camp correspon amb la divisòria entre els termes municipals del Prat i Cornellà. Si la història no és ben bé certa tant hi fa, perquè és molt bonica. Sempre m'ha agradat imaginar aquesta situació a l'inici del partit en què un equip està en una ciutat i l'altre, en una altra. Reconec que estimula la imaginació. L'altre dia, però, vaig descobrir un cas encara molt més sorprenent, el de l'Estádio Milton de Souza Corrêa.
No passen ànsia si no el coneixen. És normal. Es tracta de l'estadi d'una petita ciutat del Brasil, Macapá, la rellevància esportiva del qual és escassa. Allò que el fa atractiu és un detall que deixa en no res la bella proposta del camp de l'Espanyol. I és que la línia del mig del camp de l'estadi de Macapá coincideix exactament amb la latitud zero, amb la línia de l'equador, per tant. Cosa que fa que un equip jugue en un hemisferi i l'altre, en l'altre. Un equip juga al nord del planeta i l'altre, al sud. Val a dir, però, que aquesta dada és discutida, perquè hi ha diverses maneres de mesurar per on passa l'equador, i la que fa servir el Brasil no és universalment acceptada.
En qualsevol cas, no em negaran que la proposta és fascinant. Les autoritats locals, de fet, ho han intentat fer servir per promocionar al màxim la ciutat, encara que amb poca fortuna. L'estadi és un estadi relativament nou i ben equipat, però el van millorar molt encara esperant que fos seu del mundial de futbol que es va fer el 2014, cosa que no va passar.
Fins i tot les seleccions de rugbi del Brasil i Kenya hi van disputar l'anomenada copa dels Dos Hemisferis, que havia de tenir continuïtat però que es va quedar en aquell partit. Les autoritats locals, malgrat tot, no defalleixen i segueixen cercant oportunitats per convertir l'estadi en una atracció turística.