Voltes
Sí, valia la pena esperar. La final dels 100 metres d’abans-d’ahir ens va permetre veure com l’Estadi Olímpic de Londres es rendia al millor velocista de tots els temps. Una imatge molt més gratificant que la d’hores abans al Parc dels Prínceps de París.
Vuit ors olímpics, onze títols mundials i set rècords del món des de l’any 2008 justifiquen que, malgrat el tercer lloc en la seva darrera cursa individual, un estadi es rendís a Usain Bolt. Més, en el recinte on es va disputar la segona de les tres cites olímpiques en què el jamaicà va triomfar.
Una altra consideració és la del mateix estadi xiulant Justin Gatlin. No perquè no sigui lícit. Al cap i a la fi l’espectador paga una entrada i és sobirà. En benefici del nou campió del món hi ha el gest posterior al triomf i portada d’ahir d’aquest diari. L’1 de febrer, en aquesta mateixa publicació, hi havia un reportatge molt adient, en la mitjanit de dissabte: sis dels primers vuit velocistes del rànquing mundial han rebut una sanció per positiu. Bolt a banda, el segon sense sanció és Maurice Green, que el 2008 va ser investigat als EUA però l’acusació no va prosperar. Els jamaicans Yohan Blake, Asafa Powell, Nesta Carter i Steve Mulling –sancionat de per vida– i Tyson Gay i Justin Gatlin (EUA), que va donar positiu el 2001 quan era júnior –sanció de dos anys, en va complir un després de recórrer– i el 2006. Llavors, va ser sancionat a perpetuïtat, va col·laborar amb la justícia i el van inhabilitar vuit anys, que el Tribunal d’Arbitratge dels EUA va reduir a quatre.
També van pagar els aficionats del PSG. I es van rendir a un jugador que encara no ha defensat el seu escut. Com els que obrien les portades dels diaris esportius en castellà editats a Barcelona, ahir. I Bolt? I el títol mundial de Belmonte fa una setmana sota una enquesta als lectors –també sobirans– sobre el protagonista de la volta a París, que, per cert, no s’ha entrenat en tota la setmana?