Opinió

Un 0,01% de catalans ‘dolents’

Tenen nom i cognom aquests esportistes catalans ‘dolents’?

El president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, deia dimarts passat en una entrevista al diari Marca: “El 99,99% dels esportistes catalans que han estat seleccionats per Espanya s’han deixat la vida representant el nostre país.” A Blanco, gallec com Rajoy, i llicenciat en ciències físiques, li agrada molt fer afirmacions basades en xifres i que són molt difícils de comprovar. En aquesta mateixa entrevista, repeteix, una vegada més, que l’esport espanyol “és el número 1 del món en la relació resultats-inversió”. Una afirmació que he llegit moltes vegades però que mai he vist argumentada per dades, perquè per demostrar-ho hauria de fer l’operació de resultats i inversió amb tots els països del planeta.

Ara Blanco torna a les xifres per dir això del 99,99% d’esportistes catalans que han competit amb les seleccions espanyoles. No tinc cap dubte que tots els esportistes, catalans, castellans, andalusos, bascos i nacionalitzats diversos que competeixen amb Espanya ho donen tot. Igual que fan els que competeixen per França, Alemanya o Swazilàndia. Malament rai si no ho fessin. El que m’intriga és que no digui el 100%, sinó el 99,99%. Tampoc sabem quants esportistes poden ser aquest 0,01% que no ho han donat tot, perquè, com en el cas dels resultats-inversió, és una afirmació sense xifres que la demostrin. Tenen nom i cognom aquests esportistes catalans dolents? El que seria interessant saber és quin percentatge d’esportistes andalusos, castellans o d’on sigui creu Blanco que ho han donat tot per Espanya. El 100%, potser?

El que sí que li puc assegurar a Alejandro Blanco, i amb el 100% de fiabilitat, és que sense l’aportació dels esportistes catalans, les seleccions espanyoles no haurien estat mai campiones del món de futbol, bàsquet, handbol, waterpolo i hoquei sobre patins en homes i en waterpolo i hoquei sobre patins en dones. I tampoc haurien guanyat medalles en les grans competicions d’hoquei sobre herba –homes i dones– ni en el bàsquet femení.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)