Opinió

L’inexplicable suport a Tebas

Javier Tebas és una per­sona des­a­gra­da­ble. Molt des­a­gra­da­ble. Pel que diu, per com ho diu i pel que pensa. El Barça faria bé d’expli­car molt detin­gu­da­ment per què li segueix man­te­nint el suport com a pre­si­dent de LaLiga després d’haver donat mos­tres més que sufi­ci­ents que és una per­sona no apta per al càrrec, si més no, per als interes­sos blau­grana. Alguns defen­sa­ran que amb ell de màxim diri­gent les ven­des dels drets tele­vi­sius de la com­pe­tició de la lliga han anat en aug­ment, però encara que­den lluny de les xifres que mou la Pre­mier Lea­gue, que no té, ni de bon tros, molt més nivell que LaLiga, si més no, per cobrar gai­rebé el doble pels drets tele­vi­sius. Men­tre la lliga anglesa ha acon­se­guit ven­dre els seus drets per 5.014 mili­ons d’euros per al període 2019-2022, LaLiga ha venut els seus per 2.650 mili­ons del 2016 al 2019 i ni tan sols així alguns clubs estan d’acord amb el repar­ti­ment econòmic que es fa d’aques­tes quan­ti­tats. Mal­grat tot això, la majo­ria d’enti­tats van apro­var aug­men­tar-li el sou fins a prop dels 1,2 mili­ons d’euros anu­als que cobra, un fet al qual només el Real Madrid, la Real Soci­e­dad, l’Ath­le­tic de Bil­bao, el Celta i l’Ovi­edo es van opo­sar. Par­tit rere par­tit, la majo­ria d’afi­ci­ons ento­nen el càntic “Tebas vete ya” durant els par­tits. Però tot i això, i mal­grat amenaçar de mar­xar a la lliga ita­li­ana, Javier Tebas segueix man­te­nint la con­fiança de la majo­ria de clubs. Molt pos­si­ble­ment, però, amb un altre diri­gent gover­nant LaLiga, les xifres d’ingres­sos serien iguals o fins i tot millors.

I en el cas del FC Bar­ce­lona, aquest suport encara és més inex­pli­ca­ble, tenint en compte el pen­sa­ment que té i l’ani­mad­versió cap al club blau­grana i els seus juga­dors que ha pro­fes­sat aquests últims anys. Ja fa molts temps, quan era asses­sor jurídic de l’Alavés, va inten­tar evi­tar que Leo Messi pogués seguir jugant amb el pri­mer equip. Va denun­ciar ali­ne­ació inde­guda de l’argentí en un Barça-Sara­gossa perquè ente­nia que el club havia comès un “frau de llei” en tra­mi­tar la fitxa com a juve­nil i no com a pro­fes­si­o­nal. Des d’ales­ho­res, són múlti­ples els fets que demos­tren que té un interès per­so­nal a fer la guitza al Barça i l’últim capítol d’aquesta història es va viure diu­menge pas­sat, quan es va mos­trar par­ti­dari de san­ci­o­nar els segui­dors bar­ce­lo­nis­tes que xiu­lin l’himne espa­nyol en la final de la copa del Rei del dia 21 d’abril. “S’hau­ria de posar l’arti­cle 155 al Wanda Metro­po­li­tano i apli­car-lo”, va afir­mar, cons­ci­ent del mal que feia en recor­dar l’apli­cació d’aquest arti­cle a una bona part de l’afició del Barça i de la soci­e­tat cata­lana. Però poc li importa a aquest falan­gista exmi­li­tant de Fuerza Nueva el que pen­sin els socis del Barça i bona part dels ciu­ta­dans de Cata­lu­nya. Ell és un madri­dista i un naci­o­na­lista espa­nyol de pedra picada, que mai ha ama­gat les seves sim­pa­ties per la ultra­dreta i que no ha tin­gut el més mínim rubor a decla­rar que troba a fal­tar “un Le Pen a l’espa­nyola”.

Els agreu­jants per al Barça són múlti­ples. Ha acu­sat els juga­dors blau­grana de fer tea­tre en una cele­bració d’un gol a Mes­ta­lla enmig d’una pluja d’objec­tes, ha inten­tat que san­ci­o­nes­sin Piqué per la seva cele­bració a Cor­nellà-el Prat, ha cen­su­rat Luis Suárez i no s’ha can­sat d’insis­tir que si el procés d’inde­pendència anava enda­vant el Barça automàtica­ment que­da­ria fora de la lliga espa­nyola. La millor res­posta, una pluja d’este­la­des en la final del dia 21 a Madrid.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)