Opinió

Créixer des de la derrota

El Girona ha de fer una bona gestió de les errades d’Anoeta per retornar als seus trets identitaris i corregir els desajustos defensius

Quan es comenten errades el més important és no caure en lamentacions, sinó saber com gestionar aquests errors per no tornar a repetir-los i créixer. El Girona té aquests dies l’oportunitat perfecta per recapacitar sobre tot el que no va funcionar a Anoeta. De fet, el tècnic, Pablo Machín, ja tenia clar que aquest era el camí just després d’encaixar la golejada més dura de la temporada. “Farem una reflexió”, expressava en la roda de premsa. Bona part d’aquesta autocrítica se centrarà a buscar les claus que van provocar que el Girona no mostrés contra la Real Sociedad gairebé cap dels trets d’identitat que l’han convertit en el conjunt revelació de primera divisió i que li han permès superar amb escreix el seu objectiu primordial: la permanència. Diumenge, l’equip de Montilivi va sortir sense el dinamisme necessari ni el nivell de concentració imprescindible per frenar l’embranzida del rival. Tampoc va utilitzar les diagonals de banda a banda amb la freqüència ni el rendiment esperat per poder desequilibrar el sistema defensiu dels locals. A aquestes dues mancances s’hi va sumar, pel que fa a l’aspecte ofensiu, la incapacitat d’alternar el joc per dins i per fora, perquè tant als centrals com als carrilers els va costar moltíssim (de fet, només ho van aconseguir en els primers vint minuts de la segona meitat) filtrar passades a Granell, Borja i Portu. L’absència d’aquestes dues alternatives va provocar que la Real, que va treballar molt bé als carrils centrals, tant en defensa com en atac, no estigués exigida en l’aspecte de contenció. Això va permetre a l’equip basc robar pilotes amb relativa facilitat en zones altes, tenir la frescor per jugar ràpid i triar les millors opcions. Aquest escenari, combinant amb la creació i l’excel·lent aprofitament d’espais entre els pivots i els centrals del conjunt gironí, expliquen que els pivots del conjunt local –primer Pardo i després Zurututza– disposessin del temps i de l’espai necessari per filtrar passades als puntes amb l’única resistència d’uns centrals desguarnits. Trobar les variables per corregir i ajustar la defensa en aquesta zona central entre la línia de mitjos i la defensiva seria una bona manera de fonamentar l’enriquiment del joc de l’equip a partir d’una derrota dolorosa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)