Opinió

Toca aixecar els ànims

L’eliminació europea ha fet molt mal al barcelonisme. Sobretot per com es va produir, en un partit desastrós en què el Barça ni tan sols va competir contra un rival inferior i en què tenia un avantatge de 4-1 del partit d’anada. Amb els seguidors encara en xoc i els jugadors també decebuts, fa la sensació que la temporada per a l’equip blaugrana s’hagués enterrat a l’Olímpic de Roma en aquella funesta nit del mes d’abril. Com si després de dir adeu en la Champions s’hagués de posar punt final a un exercici en què el Barça encara té moltes coses a dir. Sense anar més lluny, sobre la taula hi ha la possibilitat de guanyar un doblet, que seria el vuitè en la història del club. No és, ni de bon tros, un premi menor. De fet, són majoria els entrenadors que donen més mèrit a guanyar la lliga que no pas la Champions, encara que aquest sigui un pensament no gaire compartit per l’afició.

El gran problema amb què es troba el Barça en aquests moments és que el Real Madrid, el seu etern rival, segueix viu a Europa i, a més, té moltes possibilitats d’aconseguir la tercera Champions consecutiva. La manera com els de Valverde van ser eliminats només fa agreujar el malestar. La multitud de títols aconseguits per aquests jugadors en les últimes temporades també ha ajudat a incrementar la sensació que no es pugui considerar un èxit el primer any d’aquest nou projecte. I si s’aconsegueix el doblet ho serà. Aquest equip és esclau del seu passat i de tot el que ha aconseguit en els últims anys. Si fa no fa com Pep Guardiola, a qui tot i haver guanyat la Premier League amb el Manchester City amb uns números de rècord, alguns segueixen entestant-se a recordar-li les eliminacions europees. Com si guanyar la Champions fos una cosa fàcil. El Barça, des del cos tècnic fins als jugadors, la direcció esportiva i la junta directiva, farà bé de reflexionar per quins motius l’equip està perdent pes a Europa i per què fa tres anys que queda fora en els quarts de final, però de cap de les maneres s’ha de restar valor al fet de poder guanyar un doblet que s’ha de celebrar i que tindrà un mèrit espectacular si s’acaba assolint.

De ben segur que tots els seguidors del Barça haurien firmat guanyar la lliga i la copa del Rei a l’inici de la temporada. I més encara després de veure com el Real Madrid va superar els de Valverde en la supercopa d’Espanya. En l’últim lustre, el FC Barcelona ha reduït la distància en títols amb el seu rival i en aquesta podria sumar-ne dos més al seu palmarès. De moment, la lliga és a tocar, una carambola molt improbable podria fer que fos campió diumenge, i ja és en una final. Els de Zidane, no ens enganyem, també ho tenen molt bé en la Champions, però abans haurà d’eliminar el Bayern de Munic i imposar-se al seu rival a Kíev.

L’eliminació contra la Roma encara és molt recent i està al cap dels barcelonistes, així que costa il·lusionar-se amb el que ha de venir, però cal fer taula rasa i començar a pensar a disfrutar d’una lliga que està a punt de caure i de la final de dissabte contra el Sevilla al Wanda Metropolitano. Un doblet no es guanya cada dia i cal valorar l’esforç fet per la plantilla en una temporada que no ha estat fàcil perquè va començar amb una decepció enorme per l’adeu de Neymar i la derrota en la supercopa d’Espanya, però que pot acabar amb dos títols més. És l’hora d’aixecar els ànims.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)