Opinió

‘In the name of GOAT’

Però Messi es va erigir en el guia. Com ho està sent des de principi de temporada davant dels micròfons

“Fa quinze anys que tinc una cita, set­ma­nal, amb Messi. I no falla mai. Però el més curiós és que, en el fons, ell no sap que hem que­dat. I tot i això, sem­pre és pun­tual.” És una de les millors defi­ni­ci­ons que he sen­tit mai sobre el 10 del Barça i el que repre­senta per a la cule­rada. La versió ofen­siva i cata­lana del “Messi és Mara­dona a cada par­tit”.

Con­tra el Tot­ten­ham, el capità del Barça, pun­tual a la seva cita, com sem­pre, va tor­nar a mera­ve­llar el món fut­bolístic. Exhi­bició memo­ra­ble en un esce­nari al·legòric per al bar­ce­lo­nisme. Wem­bley. Per rauxa, inten­si­tat i lide­ratge, el par­tit de Messi a Lon­dres és un mis­satge que sac­seja el club, ciu­tat i con­ti­nent. “Poca broma, que aquest any la vull”, és la con­clusió lògica de la seva actu­ació. I no ens equi­vo­quem. Com va dir Raki­tic, com­pany de selecció del The Best Luka Modric, en el món del fut­bol tot­hom té clar qui és el millor. El fet dife­ren­cial. L’ele­ment impa­ra­ble. Perquè en això va esde­ve­nir l’actu­ació de Messi a Lon­dres, en un tor­rent emo­ci­o­nal i des­a­com­ple­xat, amb i sense pilota, resu­mit en la imatge del seu pri­mer gol, el ter­cer del Barça. Després de dues pilo­tes al pal, Messi encara l’acció que pot tan­car el par­tit només amb l’inte­rior del peu, l’acom­pa­nya. Altre cop al raco­net maleït, que li girava l’esquena. A baix a la dreta de Llo­ris. Fre­gant el pal, cap a dins. Que sapi­gueu que, per a un obsés de la com­pe­ti­ti­vi­tat, del ren­di­ment, nor­mal­ment un gest com aquest vol dir només una cosa: “Jo no me’n vaig d’aquí fins que m’entri.” “No penso parar fins que gua­nyem la Cham­pi­ons”, seria la versió super­la­tiva.

Mau­ri­cio Poc­het­tino, el tècnic del Tot­ten­ham i ex de l’Espa­nyol, eter­na­ment pretès pel Madrid, deia que seria tan estrany que ell fitxés pel Barça com que Messi ho fes per l’Espa­nyol. Amb el 2-4, Messi va des­fer aquesta com­pa­ra­tiva entre el millor juga­dor de la història i un entre­na­dor que no ha gua­nyat mai cap títol.

Val­verde va tocar la tecla pre­cisa. Art­hur va ren­dir com calia. Però Messi es va eri­gir en el guia. Com ho està sent des de prin­cipi de tem­po­rada davant dels micròfons. On, una vegada i una altra, ens recorda quina és la seva obsessió i, per extensió, la de tot el ves­ti­dor. Per això, el mis­satge de dime­cres té més força que mai. Per qui ho diu, per on ho diu, davant de qui i com ho fa. Ell sol va situar de nou el Barça en l’auto­es­tima necessària per acon­se­guir el que es pro­posi. Sense fal­tar a la seva cita. Paraula del deu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.