Opinió

Què està passant?

Doncs, tot i que vull guanyar la Champions, no em sembla que haguem de pensar que la lliga i la copa no són importants

Aquesta és la pregunta que ens fem molts barcelonistes últimament. Ja fa uns quants partits, excepte contra el Tottenham, que el Barça és incapaç de guanyar i, el que sembla més preocupant, no és capaç de reaccionar o llegir el partit des de la banqueta. Això ens porta que només hem aconseguit 3 punts de 12 possibles en lliga i, com és comprensible, la insatisfacció del barcelonisme.

Crec que la resposta a la pregunta del principi d’aquest article només la coneixen els jugadors i l’equip tècnic, o això espero, perquè si no el problema és més greu del que em penso. Jo soc dels que creuen que s’ha de donar temps als projectes perquè funcionin i això implica una mica d’aprenentatge o guanyar experiència pel camí. En aquest cas, també ho penso però amb certs matisos que realment em sembla que haurien de fer-nos pensar una mica en quina direcció anem i si és el que volíem o volem.

Comencem per dir que la part d’experiència i aprenentatge potser no hauria de ser massa llarga donat que la majoria de jugadors titulars i l’equip tècnic ja venen d’anys anteriors o com a mínim de l’any passat. Per tant, la cosa no va per aquí. Arribats aquí em sembla que haurem de parlar de tres aspectes, a part de la ja esmentada i reconeguda Messidependència: planificació, jugadors i equip tècnic.

La planificació és un aspecte del qual ja he parlat molt i em sembla el més important i preocupant actualment. Crec que el que s’està fent és posar petits pedaços i desitjar que Messi no ens falli i compleixi el seu desig de tornar a guanyar la Champions. Al Madrid li va funcionar en anys anteriors... Amb una mica d’ajuda, és clar. Planificar no es tracta només de fitxar jugadors, es tracta de tenir clar quin és el Barça que volem. Per una altra banda, alguns jugadors comencen a patir les conseqüències d’estar tants anys a un gran nivell com és el cas de Piqué o Suárez. A més, em sembla que estan molt obsessionats amb la Champions i sembla que la lliga i la copa ja no importen tant. Doncs, tot i que vull guanyar la Champions, no em sembla que haguem de pensar que lliga i copa no són importants. El Barça ha d’anar a totes sempre. No som un club més, som el Barça. Finalment, l’entrenador i el seu equip potser no han encertat els plantejaments i triguen una mica a fer canvis o no acaben de confiar en el que tenim a la banqueta. Per descomptat, són reflexions molt personals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)