Opinió

Hoquei femení invisible? Aquí no

I és veritat, sense el ‘Leslie’ aquell campionat d’Europa femení d’hoquei sobre patins hauria passat tan desaperce- but com la resta. Però no en aquest diari

Una sèrie que girarà al voltant d’un equip d’hoquei sobre patins femení tindrà un lloc en prime time a TV3 l’any vinent. La sèrie és el fruit d’un treball de fi de grau de quatre alumnes de la Universitat Pompeu Fabra. La setmana passada, en una entrevista a la contraportada del diari germà El Punt Avui, la professora del departament de comunicació de la UPF que va tutoritzar el projecte, Marta Grau, en parlava tot explicant que a banda de reivindicar els valors femenins i feministes, també volien “donar veu a la dona i reivindicar l’esport femení i l’hoquei femení. Treure-li la invisibilitat. Fins a la final d’enguany de la selecció espanyola en la copa d’Europa, pràcticament ningú en sabia res. I va ser perquè els faltava jugar uns minuts a causa de l’huracà Leslie! Gairebé no se n’ha parlat, i crec que han estat sis cops campiones d’Europa... L’esport femení en general és menystingut, però l’hoquei encara més, i això que a Catalunya tenim algunes de les millors jugadores”.

Perfecte. Jo també em vaig indignar quan es va parlar tant i tant de l’últim europeu femení per tots els problemes que hi van haver amb l’huracà. I és veritat, sense el Leslie aquell campionat d’Europa femení d’hoquei sobre patins hauria passat tan desapercebut com la resta. Però no en aquest diari. No negaré que el tractament que fem de l’hoquei sobre patins femení no arriba al nivell del masculí, però de cap de les maneres puc acceptar que, dintre d’una generalització –dolenta, com totes– la gent que no segueix l’hoquei sobre patins pugui pensar que a L’Esportiu –i per tant, a El Punt Avui– menystenim l’hoquei sobre patins femení. No ho hem fet mai. Seguir un esport no vol dir fer un reportatge grandiós un dia i oblidar-te’n la resta de l’any. Vol dir seguir la lliga, la copa, les competicions europees, els campionats de seleccions –encara que sigui amb jugadores catalanes donant títols a Espanya–. Que es pot fer més i millor? És clar. Que queda molt per fer? I tant! Per uns més i per altres menys. Que facin recerca a les hemeroteques i podran situar cadascú al seu lloc. L’hoquei sobre patins femení no ha estat mai invisible en aquest diari, ni tampoc abans en les diferents edicions d’El Punt, d’on vam sorgir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)