Opinió

Amb el permís d’Irlanda

El Sis Nacions de rugbi és una de les competicions esportives amb més història del món

El torneig de les Sis Nacions de rugbi ja està en dansa. Ahir va començar a Saint-Denis amb el França-País de Gal·les la 125a edició d’una de les competicions esportives amb més història del món. Un torneig jugat per primer cop el 1882 i que inicialment el disputaven quatre seleccions, les anomenades home nations,que al segle XX va passar a ser de cinc amb l’entrada de França i que amb l’arribada de l’actual mil·lenni s’ha convertit en Sis Nacions amb la inclusió d’Itàlia. La primera jornada es tanca aquesta tarda amb l’Escòcia-Itàlia i amb el plat fort del dia, l’Irlanda-Anglaterra, un dels partits més transcendents de la competició.

D’entrada, Irlanda, com a defensora del títol torna a sortir com a gran favorita. No només per aquest fet sinó perquè és una de les seleccions més en forma del panorama del rugbi mundial. Per a Irlanda, l’any passat va ser extraordinari. Va guanyar onze dels dotze partits que va jugar, va aconseguir el Grand Slam, en acabar invicta el Sis Nacions, i en els tests internacionals del novembre va ser l’únic capaç de derrotar els All Blacks. A més, el rugbi de clubs irlandès també ha estat d’enhorabona el 2018 amb el títol de Leinster en la copa d’Europa. Tenen la millor davantera i disposen també del millor jugador a nivell mundial de l’any passat, el mig d’obertura Johny Sexton.

Esperant la relliscada d’Irlanda hi haurà Anglaterra, que després d’una primera meitat del 2018 molt fluixa, ara ha revifat i vol recuperar el domini que va exercir el 2017. El País de Gal·les i Escòcia també hi poden dir la seva, sobretot els gal·lesos, ja que els escocesos tenen força baixes i un calendari complicat.

França és una incògnita. Capaç del millor i del pitjor, no guanya des del 2010. Jacques Brunel, l’entrenador que va donar la lliga francesa a la USAP el 2009 és l’encarregat de transformar aquest equip. Una França que torn a tenir el pilar de Ceret Guilhem Guirado com a capità. Per acabar, Itàlia aspira a no repetir la cullera de fusta després de perdre tots els partits.

Són sis seleccions que ara tenen aquest repte i que a la tardor afrontaran el mundial que aquest any es jugarà al Japó. Una copa del món en què el rugbi de l’hemisferi nord voldrà demostrar que ha escurçat distàncies amb el del sud.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)