Opinió

Unes eleccions de gran volada

Les eleccions a la presidència del FC Barcelona estan previstes per l’any 2021, si no hi ha un avançament electoral que Josep Maria Bartomeu ha negat de totes les maneres possibles i en diverses ocasions. Malgrat que encara queda molt temps perquè els socis siguin cridats a les urnes, ja hi ha moviments electorals al voltant del club. Això, més que un problema, s’ha de veure com un actiu de l’entitat perquè demostra que té una massa social implicada i preocupada pel club que estima i que està disposada a invertir temps i diners per dirigir-lo. Dijous passat, en un acte a l’auditori AXA de l’Illa Diagonal, el futur candidat Víctor Font va fer una primera presentació del projecte que té per engrescar els barcelonistes quan hagin d’escollir nou president i junta directiva el 2021.

No sé encara quants ni quins candidats es presentaran a les eleccions, però si d’alguna cosa estic convençut és que l’empresari de Granollers no li posarà les coses fàcils al candidat continuista i que estarà entre els favorits per endur-se la confiança dels associats. És una percepció però en aquest primer acte, molt ben cuidat i ben organitzat, ja va quedar clar que Víctor Font fa molt de temps que es prepara per a aquest gran repte que és guanyar unes eleccions a la presidència del Barça. El seu no és un projecte fet d’un dia per l’altre, sinó que fa força temps que s’està cuinant, diversos anys. De fet, com ja va explicar ell mateix, ja va col·laborar fent el pla de negoci en les eleccions del 2003 de la candidatura de Joan Laporta perquè en aquell equip també hi havia els seus companys a Cluster, Ferran Soriano i Marc Ingla. I en les del 2010 anava en la candidatura d’aquest últim. Van quedar en el penúltim lloc, però li va servir per conèixer a fons com funcionen uns comicis en el Barça, què s’ha de tenir en compte i quines errades es poden cometre. A les del 2015 hi va renunciar perquè entenia que el seu projecte encara no estava prou madur, que no tenia clar si era viable. Durant tot aquest temps s’ha dedicat a intentar fer-lo possible.

A grans trets, demana capgirar com un mitjó la gestió actual del club perquè assegura que en el capítol d’ingressos confiar en els quatre grans contractes de patrocini ja està optimitzat al màxim i és una forma obsoleta de gestionar, més pensada en el passat que en el futur. Haurà de convèncer els socis que malgrat que s’està a punt d’arribar als 1.000 milions d’ingressos, l’economia del club no està per tirar coets. No li serà gens fàcil. I també explicar amb detall com pensar monetitzar el fet de tenir milions de seguidors a les xarxes socials, on el Barça ara mateix és un club líder. Li tocarà explicar-ho i fer-se entendre entre els abonats més veterans. En l’àmbit esportiu va fer una defensa a ultrança de l’estil de joc blaugrana i es podria dir que la seva serà una candidatura Cruyffista al cent per cent. Els convidats al seu acte així ho certifiquen. A més a més, tindrà una magnífica carta en Xavi Hernández, amb qui té sintonia, i que vol convertir en l’home fort del seu projecte esportiu post-Messi. El candidat que sorgeixi de l’actual directiva espera presentar l’excel·lent full de serveis, és a dir de títols, dels últims anys i esperar que la pilota segueixi entrant. Aquest és un factor molt decisiu en unes eleccions. En les del 2015, Bartomeu va presumir moltíssim del triplet i del trident, una fórmula que va resultat absolutament guanyadora. La lluita per la presidència es presenta apassionant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)