Opinió

Taurasi, entre Jordan i Messi

És una de les millors jugadores de bàsquet de la història i màxima anotadora de la lliga femenina nord-americana. El seu nom és Diana Taurasi i els més entesos en la matèria la coneixen prou bé. Aquesta jugadora filla d’un futbolista italià (que de ben petit va anar a viure a l’Argentina) i d’una rosarina (la mateixa ciutat on va néixer Leo Messi) va néixer a Califòrnia l’any 1982. Va començar a jugar a bàsquet quan només tenia sis anys, i a la seva edat encara és una de les jugadores més temudes per les seves rivals. A la seva qualitat tècnica s’hi ha d’afegir una mentalitat guanyadora, un gen, que segons asseguren les seves pròpies companyes li permet fer coses inversemblants dins d’una pista. Reconeix que des de ben petita té una gran passió per jugar a futbol però quan li va arribar l’hora de triar es va decantar per l’esport de la cistella. Tot i aquesta elecció continua pensant que el futbol “és un esport integral”.

Taurasi ha estat comparada amb un dels millors jugadors de bàsquet de tots els temps, Michael Jordan, i com que li corre sang argentina per les venes es declara fan de Leo Messi. És la màxima anotadora històrica de la WNBA (8.549 punts), té quatre medalles d’or olímpiques, dues de mundials, tres anells de la lliga nord-americana, dos MVP de les finals, sis Eurolligues i un grapat de lligues a Rússia i Turquia.

Un palmarès que ratifica la seva consideració de millor jugadora del món. Tot i això, es demostra que per arribar a ser una estrella mediàtica de les debò, de les que es fan multimilionàries no només pel seu joc, potser el que fa falta és tenir un nom masculí. La petjada de Michael Jordan encara es nota a les pistes de bàsquet més recòndites del món i el seu merchandising viu una nova època d’or, si és que mai va deixar de tenir-la. Les botigues d’esport tenen als seus aparadors una nova versió d’aquelles mítiques vambes per les quals molts nens d’una generació van sospirar. “Si m’uneixen a la mateixa frase que Jordan vol dir que he fet bé les coses. És un honor”, ha afirmat sempre la jugadora californiana, que el 2012 es va convertir en notícia quan es va negar a vestir la nova indumentària a què obligava la FIBA a Europa i que era molt més cenyida. La decisió de no portar aquella roba va costar a la jugadora una sanció de 500 euros per cada partit. L’objectiu de l’organització era que el bàsquet femení tingués més èxit amb els nous equipaments, però es van trobar amb la lluita numantina de Taurasi. Fa tan sols uns mesos, Taurasi es va convertir en mare al costat de la seva companya d’equip, l’australiana Penny Taylor. El seu fill porta el nom de Michael Leo. Casualitat? Ella assegura que sí, encara que reconeix que potser va ser de manera inconscient.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)