Opinió

Se’l trobarà molt a faltar

Ousmane Dembélé, el segon fitxatge més car en la història del FC Barcelona, no està descartat del tot per jugar la final de la copa del Rei contra el València el dia 25 a Sevilla ni tampoc la de la Champions del primer de juny al Wanda Metropolitano de Madrid, si l’equip avui fa la feina i elimina el Liverpool a Anfield Road. S’ha establert un temps de baixa de tres o quatre setmanes després de la seva nova lesió muscular, però tots en el club són conscients que serà molt complicat que el jove extrem francès pugui arribar en les millors condicions a dues de les grans cites –una encara no està confirmada– que queden d’aquesta temporada. Els precedents no conviden a l’optimisme, perquè Dembélé és reincident amb les lesions, n’ha tingut cinc en el poc temps que fa que està en el club, i per la seva morfologia i estil de joc necessitava estar al cent per cent per convertir-se en útil per a l’equip.

Ja s’han escrit i dit moltes coses sobre quins poden ser els motius pels quals un futbolista que no acumulava gaire desgast en els últims partits pot lesionar-se en el segon 25 i, si fem cas del que va afirmar Valverde, havia fet un bon escalfament, i, a més a més, no va recaure de la lesió anterior, perquè aquesta nova és a l’altra cama. Si a l’entrenador li costa trobar explicacions convincents a aquest nou contratemps, a la resta encara més, perquè ni el veiem entrenar-se, ni podem saber quina alimentació segueix, o si cuida el seu cos com ho hauria de fer, tenint en compte la seva fragilitat física. A Leo Messi, fa anys, el club també li va canviar l’alimentació i també se li van fer diversos plans físics específics perquè posés fi a la plaga de lesions musculars que va tenir abans de l’arribada de Guardiola. Per Dembélé caldrà fer una cosa similar i ajudar-lo a entendre millor el seu cos. És absolutament necessari.

El que més preocupa a tots els barcelonistes és el gran contratemps que suposa per a l’equip perdre un futbolista de la transcendència de Dembélé pels partits tan importants que queden. Avui a la nit ja no podrà jugar contra el Liverpool en la tornada de les semifinals de la Champions i la seva capacitat de desequilibri i velocitat haurien servit de molt al Barça per intimidar el conjunt de Klopp, que, sí o sí, haurà d’arriscar per intentar remuntar l’eliminatòria. Els blaugrana perden un revulsiu de primer nivell, un futbolista capaç de canviar un partit per si sol, ja sigui d’inici o des de la banqueta, i que quan està en forma ja ha demostrat tot el que és capaç de fer. De fet, Valverde no va dubtar a fer-lo jugar de titular i deixar Coutinho, a qui sempre havia defensat, a la banqueta durant mesos. Perquè la realitat és que Dembélé va donar molt més a l’equip que no pas el brasiler, encara que aquest últim està millorant en els últims partits. Però llavors va arribar la fatídica lesió contra l’Olympique de Lió. Valverde va dosificar-lo perquè el volia tenir en plena forma per a aquests compromisos, però la fatalitat s’ha tornat a encreuar en el camí del francès, que ni en el Rennes ni en el Borussia Dortmund havia tingut lesions musculars.

L’equip i Valverde hauran de saber sobreposar-se a la seva baixa, i de recursos ofensius al Barça no li’n sobren gaires. A Dembélé se’l trobarà molt a faltar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)