Editorial

L’EDITORIAL

Márquez, l’intocable

El GP de la República Txeca marca l’inici de la segona meitat del mundial de motociclisme. Un campionat que en la categoria reina té molts protagonistes però un dominador radical. La tirania de Marc Márquez –cinc títols en sis anys a MotoGP– està sent corregida i ampliada aquesta temporada. A meitat del campionat, el pilot de Cervera és líder amb 58 punts d’avantatge sobre el segon, Andrea Dovizioso. L’any 2014, Márquez va iniciar el campionat guanyant les deu primeres curses. En aquest punt –nou curses, nou victòries– tenia 77 punts més que el segon. I si aquest any no hagués caigut a Austin quan era líder tot sol, el seu avantatge avui seria de 95 punts sobre el seu primer perseguidor. Tot això, sense haver guanyat totes les curses. Aquesta diferència s’explica perquè els rivals ara són diversos –Dovizioso, Petrucci, Rins i Viñales han guanyat les quatre curses en què no ho ha fet Márquez–, però també són propensos als zeros i als errors.

La conclusió només pot ser una: Márquez està més ben situat aquesta temporada per guanyar el campionat que fins i tot aquell memorable 2014. Guanya quan el conjunt mecànic-pilot és dominant i quan no ho és, se sap protegir dels riscos i pescar molts punts –fins ara, quatre segons llocs– els dies que les circumstàncies no són òptimes. Si a més ha pogut descansar durant les vacances que es van acabar ahir –el campionat ha estat aturat una setmana més–, el pronòstic ha de ser infal·lible.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)