Editorial

L’EDITORIAL

Bartomeu i el pas al costat

Doncs sí, hi havia marxa enrere, ni que fos a contracor. Leo Messi complirà el contracte amb el Barça perquè no ha tingut alternativa que no passés per una intervenció judicial per la qual ni ell ni el City estaven disposats a passar. Només el Barça ho assumia per defensar els seus interessos i no renunciar al seu far a canvi de res.

Durant les escomeses preliminars a la trobada, fa tan sols vuit dies, Josep Maria Bartomeu va instar Messi a dir públicament que ell era el problema i aleshores, el president es comprometia a fer un pas al costat. Doncs això ja passat, perquè l’argentí va assenyalar de manera inequívoca Bartomeu com el causant de la seva decisió de marxar -per absència de projecte- i també com l’element clau per no haver pogut deixar el Barça. De fet, l’acusa d’haver faltat a la paraula.

Hem sentit Messi i ara li toca respondre a Bartomeu. Per descomptat, la resposta que s’espera no és dialèctica, per iniciar una controvèrsia que no porta enlloc. Segur que totes dues versions tenen una càrrega de realitat verificable i una part d’interpretació de part. Al president li toca ara ser conciliador per tenir un inici de temporada en pau, però també ha de decidir si assumeix la seva pròpia oferta i modifica la intenció de fer eleccions a la primavera per apartar-se abans. No se n’hauria d’anar amb el mercat de jugadors perquè configurar la plantilla i fer-la compatible amb les retallades pressupostàries és responsabilitat seva, però res ho impedeix després de l’assemblea de compromissaris. També seria una manera de desactivar un vot de censura que es va activant, que acaba de rebre un suport de pes com el de Joan Laporta i que si s’acaba portant a terme implicarà encara més desgast en un club que el que necessita és reorganitzar-se aviat i en pau.

De Messi en disfrutarem un any més. No tardaran a sortir les veus més significades del vestidor a fer-li costat i a girar full del seu intent de marxa. Però si esportivament el Barça no rutlla, la lupa apuntarà indefectiblement l’argentí, que haurà de demostrar en cada partit amb fets -joc, gols i assistències- l’afirmació que el seu compromís continua intacte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)