Editorial

L’EDITORIAL

Per dos mesos d’avançament electoral

Aquesta capçalera ha defensat que el vot de censura és un mecanisme legítim de control democràtic i que el recurs a aquesta figura estatutària dona fe que el Barça és un club amb vida interna. Agradarà poc la dinàmica de fílies i fòbies, els ismes que van aterrar amb els defensors de Núñez antagonistes dels partidaris de Cruyff (i viceversa), i que sembla que no marxaran. Però el Barça és socialment viu, a diferència del Madrid del plenipotenciari ésser superior (que no ho deu ser tant quan va haver de promoure un canvi estatutari per blindar-se en el càrrec).

Fet aquest preàmbul per reblar la legitimitat del vot de censura que ha induït la dimissió de Josep Maria Bartomeu, no es pot passar per alt que les seves conseqüències quedaran més en el terreny simbòlic que en l’efectiu. Els flagells de la junta anterior glossaran les virtuts d’haver posat fi al bartorosellisme (sí, un isme més a la llista) i, certament, haurà estat així. Però tot el coratge i el desgast patit pels promotors de la moció tindrà conseqüències pràctiques escasses. Fins i tot menys de les que s’entreveien quan es va anunciar el vot de censura. Ni el pròxim president podrà intervenir en el mercat d’hivern ni les seves primeres decisions tindran gran incidència en el resultat econòmic d’una temporada que tornarà a estar marcada per la Covid-19, i cada vegada sembla més clar que en el pitjor dels tres escenaris que contemplava la junta de Bartomeu.

Si hem acabat entenent bé Carles Tusquets, les eleccions es convocaran pels volts de Nadal. Estatutàriament, entre la convocatòria i la votació passen 40 dies. Serem a finals de gener. Bartomeu havia previst les votacions pel 20 i 21 de març. Menys de dos mesos d’avançament és un guany pràctic esquifit. I no es pot passar per alt que, per molt que Tusquets no sigui Bartomeu, ha estat en la seva junta fins al final. Ni es pot ignorar que per molt que la gestora tingui les atribucions capades, de decisions en pot prendre. Si vol fitxar al gener per valor de 50 milions perquè Koeman ho demana, venent per aquest mateix valor serà al cap del carrer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)