Editorial

L’EDITORIAL

Marc Gasol, als Lakers: un acord amb arguments

serà al modern Staples Center i no a l’irrepetible Forum d’Inglewood, però quan Marc Gasol aixequi la vista i vegi per què no podrà lluir el seu 33 a la samarreta dels Lakers no podrà evitar l’emoció, tot i els 35 anys i l’anell de campió 2019. Marc Gasol va estrenyent el cercle d’una trajectòria esportiva excepcional que tancarà allà on va començar, a Girona, però mentrestant donarà per bo desprendre’s del 33 de la seva vida perquè a Los Angeles és propietat d’un tal Kareem-Abdul Jabbar. Pell de gallina, el dia que li estrenyi la mà abans de demostrar-li que és digne usuari de l’skyhook, el famós ganxo lateral per sobre del defensor que va patentar fa mig segle.

Superat el moment nostàlgic, el que es constata avui és l’enorme prestigi esportiu i personal que ha guanyat Marc Gasol a l’NBA. No ha fet una bona temporada 2019/20, que va arrencar després d’haver empalmat anell, europeu i problemes musculars sense pràcticament descans. Però si el físic el respecta, la seva visió de joc –i més en un equip com els Lakers, amb bons tiradors i homes que destaquen en el joc sense pilota– i la seva aportació a la defensa col·lectiva el fan valuós en la rotació interior que encapçala probablement el millor pivot de l’NBA, Anthony Davis. El pivot català no jugador de dobles figures de mitjana, ni jugarà un altre All-Star ni rebrà un segon guardó de millor defensor de l’any, però afegint experiència a la seva intel·ligència innata s’ha convertit en generador de joc, gairebé en un base de 2,16 que prioritza sempre el benefici col·lectiu, un element de fluïdesa en la circulació de la pilota. Un rara avis d’alt valor. Tot, però, a condició que recuperi el nivell físic d’un any i mig enrere.

Amb 13 temporades a l’NBA, a Marc Gasol no li preocupa excessivament el salari. Els contractes de la seva vida ja els va firmar als Raptors i als Grizzlies. Però la possibilitat d’intentar guanyar un segon anell, com el seu germà Pau, i fer-ho en una franquícia llegendària com els Lakers, que acaba de ser campiona i té arguments de sobres per afrontar la revàlida, és molt seductora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)