Editorial

L’EDITORIAL

Heurtel, Barça i satèl·lits

Acceptem que Thomas Heurtel no tenia cap altra sortida de qualitat que anar al Madrid, que és tant com admetre que realment no és un jugador top però que al Madrid, que acaba de perdre Campazzo, li cau com aigua del cel. És l’única manera d’entendre aquest billar a quatre bandes –Barça, Heurtel, Madrid, Fenerbahçe– en el qual sembla que la bola negra és Misko Raznatovic, el plenipotenciari representant de jugadors que sovint està per sobre del bé i del mal i que –no és casualitat– és també l’agent de Leo Westermann, el base que havia de rellevar Heurtel i que dimarts ja va desvincular-se del Fenerbahçe. Per cert, els portals d’agents ja situen oficialment Westermann al Barça...

Però Heurtel –o Raznatovic, o tots dos– sabia que no podia anar al Madrid a cost zero i, a més, assumint el Barça una part de la fitxa i amb el mal precedent de Gustavo Ayón anys enrere, quan el Barça tenia els drets del mexicà i no va estar gens àgil per impedir que se n’anés al Madrid. Per això, Heurtel i el seu agent –impossible que no estiguessin d’acord– van ordir la trama amb el Fenerbahçe que –a diferència del Madrid– aquesta temporada no és rival de ningú en l’Eurolliga. No cal ser una llumenera per intuir que el club turc s’ha prestat a fer de pantalla perquè busca un pivot... que probablement vindrà de l’extens catàleg de Raznatovic.

El base francès, qui sap si trasbalsat per l’ostracisme a què l’ha sotmès Jasikevicius, o bé ha errat l’estratègia o bé no ha tingut el cap prou clar per parar els peus al seu agent. El salvarà que el Barça necessita alliberar-se del seu salari i és possible que acabi recalant en el Madrid, però en tot cas a partir de la setmana que ve (demà hi ha un Madrid-Barça d’ACB amb els blancs imbatuts) i a un preu diferent del teòricament pactat per marxar al Fenerbahçe.

Difícilment veurem Heurtel entrenant amb el Barça B com va passar amb Tyrese Rice. D’això no fa tant, però els temps han canviat per la pandèmia. Si no apareix un altre pretendent, el francès anirà al Madrid i Westermann acabarà de blaugrana més d’hora que tard. I pel que fa a Raznatovic i l’agència BeoBasket, s’ha ficat en un jardí, perquè implicar clubs de la dimensió del Barça i el Fenerbahçe en els seus tripijocs no li facilitarà la relació amb els mànagers de la resta de grans entitats d’Europa, que són els que alimenten el seu negoci. Si s’ha atrevit a fer de triler amb el Barça, demà ho pot provar amb qualsevol.

L’últim aspecte a valorar és el fet que Heurtel es quedés a Istanbul sense tornar amb l’avió del Barça. Ha estat molt fàcil fer-ne un culebrot nadalenc d’una qüestió escassament rellevant. Ara bé, fa tuf de represàlia en calent per part del club. Comprensible davant el descobriment de l’engany, però molt poc intel·ligent si el que es continua pretenent és arribar a un acord de desvinculació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)