Editorial

L’EDITORIAL

Victòries i president: els passos endavant que necessita el Barça

En la pugna per recuperar la normalitat, evitar els passos enrere és important. Normalitat, en tots els àmbits, és clar. El Barça transita encara lluny del seu estàndard, tant esportiu com institucional. Pel que fa a les eleccions, la pandèmia les pot condicionar decisivament. De moment, i amb lògiques protestes dels precandidats que van justets de firmes i/o de recursos humans per recollir-les, la junta electoral del club no amplia els terminis, i la setmana que ve serà la decisiva perquè el que no s’hauria d’admetre seria que s’iniciés una campanya que no culminés amb les votacions del 24 de gener. I si bé és incontestable que un ajornament –ni que fos d’una setmana– seria letal per al (poc) marge de maniobra que pot tenir el club en el mercat d’hivern, serà igualment obligat que les eleccions s’ajornin si es manté el confinament municipal, ja que només podrien votar els socis catalans residents a Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona i Tortosa.

Pel que fa a l’equip de Koeman també li convé seguir l’estratègia de no fer passes enrere. La lliga no existeix, com a mínim mentre l’Atlético no es posi al dia amb els dos partits que té pendents. Set punts, amb la possibilitat que siguin vuit, deu, o tretze, aconsellen que el Barça no miri mai més enllà del partit immediat. I encara menys quan des de l’inici de la temporada no ha pogut donar continuïtat durant més d’un partit a actuacions prometedores que, sense arribar als nivells de dimecres, ja havia ofert. A San Mamés Messi, Pedri i Dembélé van perfilar el que pot ser un nou trident. Demà a Granada haurien d’intentar donar-hi continuïtat. Però no cal perdre de vista que aquest nou triangle el formen, a banda de Messi, un jovenet de futur esplèndid però que tot just té 18 anys i un fantàstic jugador l’un contra un que cada vegada que esprinta, remata o fa un canvi de ritme té tots els seguidors amb els dits encreuats implorant que no es torni a lesionar. I que a banda del potencial d’aquest trident prodigiós, l’equip continua sent vulnerable després de pèrdua. Per això, el pas endavant continua sent sumar de tres en tres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)