Opinió

sempre guanyen els mateixos

frederic porta

Sort n'hi ha, d'aquest noi que tot ho tapa

Hi ha risc de gastar-li el nom abans d'hora, però sort en tenim de David Villa. Algun altre nom en solfa avui dia? Com que ho tapa tot, estalvia un munt de maldecaps. Amb la mandra que faria valorar l'estada de Laporta a la presidència. Res, Villa. Amb la primera xafogor, au, analitza l'entrada de Sandro, que això sí és Camelot i jardins de la Casa Blanca (la de Washington), amb la peresa que fa. En fi: Villa. S'entén amb els nous companys com si fos parit a la Masia i, si li busquem referències, nasqué a l'Astúries de Quini, Luis Enrique i Abelardo, tres padrins millors que Marlon Brando. No ha vestit mai la samarreta i diries que l'has fruït tota la vida de blaugrana. Ja deu haver marcat 200 gols en la imaginació del culer, desitjós de distreure's del bombardeig de mundial que ni li va ni li ve gaire, ell, sempre tan reconsagrat amb la seva dèria monotemàtica. Transporta, el noi. Contra indemnitzacions estrafolàries, vergonyoses, alleuja com un calmant. Contra presidents d'honor reduïts a membres destacats, genera interessada catatonia. Continuem: Villa, el David superior al creat per Michelangelo Buonarroti, la manta que cobreix cap i peus i serveix per fer-te el distret, l'orni, el babau. Quatre dies de juliol, tothom pendent d'allà baix i aquí dalt, Déu n'hi do l'astorament. Hola, Zubi. Adéu, Txiki. Un fotimer buidant despatxos, una altra gernació omplint-los. Gent impossible de veure fora, que s'aferrava a la mamella fa tres dècades justes, camí del carrer. Quins prodigis. Tant se val, mirem al cel: Villa.

Un portent, el personatge. Diríem que, sense gaire alçada, augmenta d'estatura a cada minut. I ha sortit barat. Què diem barat, regalat. I arriba tard, perquè sempre l'esperàvem. No en tenim cap, de problema, ara, ni al futbol ni a la vida del català, perquè hi ha David Villa a bord i ell assegurarà un sac de noves glòries. Com embafa i emplena, marxarem de vacances a las Seychelles i després, que pagui el TC la broma, embadalit pels gols de l'asturià a Sud-àfrica. A jeure, que tenim Villa. Al marge de qualsevol altre sarcasme, el més gros: ens hem oblidat de Mourinho i tothom coincideix ara a demonitzar CR9. Això sí que té mèrit. Apunteu-li-ho també a la seva llista de miracles abans de canonitzar-lo al Vaticà.

SEGUIM EL POETA Ja ho deia Pere Quart: «Tot és relatiu, aproximat i circumstancial.» En futbol, més encara. I en matèria de temps, ni parlar-ne. Va a criteris. Hi haurà qui aplaudeixi aplicar ràpid en la gestió tot just inaugurat allò que has madurat molt, com recuperar en dos dies figures senyeres del Barça que te'n feies creus de veure-les fora i haver marxat com van marxar i hi haurà qui al·lucinarà de comprovar les formes de tornar una insígnia tan de pressa i corrents o de formar un partit polític 48 hores després de deixar el càrrec.
SE'NS GIRA FEINA No hi ha prou psicoanalistes a tot el món per tractar els argentins després de la desfeta mundialista. Sembla que, per a ells, Bill Shankly va inventar allò què el futbol no és una qüestió de vida o mort, sinó que és molt més important. I per tant, oportunistes, patriotes de basar i tango, ja imaginem a qui li tocarà rebre i a qui li tocarà posar el divan de recuperació de franc. En Pep gastarà la bateria del mòbil en trucades al pobre Leo... Maradona? Rai, ell és Déu infal·lible. Ha!
AQUEST PARELL Molt humà, més que periodístic, el costum de classificar tothom com el millor, el número u. Fugim dels rànquings com de la pesta i més amb nois del tarannà d'en Gerard Piqué i Sergio Busquets. Quina manera la seva d'aprendre i progressar en l'ofici de futbolista. Realment espectacular. A sobre, a la seva edat es fa difícil predir fins on arribaran, màxim si els acompanya pel camí una sana ambició de millora. El nivell que tots dos han mostrat en el mundial ens ha deixat bocabadats d'admiració.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)