Editorial

L’EDITORIAL

El Barça espera rival en la penúltima batalla de la Champions

No cal conèixer el nom del rival. Tothom sap que la semifinal de la Champions serà duríssima, sigui contra l’Olympique de Lió –set títols, els cinc últims consecutius– o contra el PSG, l’equip que ha gosat prendre-li el lideratge a França però que va caure en l’anada per 0-1. La pandèmia no perdona, però malgrat tot, que l’equip hegemònic del continent, que està sotmès teòricament a una severa disciplina professional i personal, hagi comunicat sis positius en pocs dies no fa pensar en un contagi aïllat que posa en marxa una cadena de transmissió, sinó que es tracta d’un brot en tota regla, sovint associat a un trencament de les mesures de prevenció que és impropi d’esportistes d’aquest nivell.

Però mentre la Covid-19 no doni el permís perquè es reprengui l’eliminatòria amb més interès mediàtic, és el moment de valorar la consistència que està adquirint el Barça en el context europeu. Ja són quatre semifinals en les cinc últimes temporades, una dada que clubs del potencial del Bayern o el City no poden acreditar i que situa les blaugrana a l’alçada dels com l’Olympique, el PSG o el Wolfsburg El 3-0 de l’anada, la quantitat de treball que ha exigit el City és una alerta immillorable de la dimensió del repte que està per venir. I l’eliminació del Wolfsburg (cinc finals, dos títols) a mans del Chelsea constata que la Champions cada any és més cara

Sent inqüestionable que a la lliga de la RFEF, el Barça no té rival, la competició estatal també sosté aquesta consistència de les blaugrana. 21 partits, 21 victòries, 103 gols marcats i 3 gols rebuts. El Barça serà campió amb moltes jornades d’antelació i, malgrat tot, no ha patit cap accident –ja en va tenir prou amb la supercopa– i fa la sensació que la lliga perfecta (34 partits, 34 victòries) és al seu abast. En la Champions serà diferent. Dos rivals s’interposen entre el Barça i el títol. Tots –el francès que li toqui a semifinals i el Chelsea o probablement el Bayern que es trobaria en una hipotètica final– seran enormes, però si algun any el Barça és capaç d’aconseguir-ho, és aquest.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)