Opinió

sempre guanyen els mateixos

frederic porta

Gaudir d'aquesta mel a la boca

Cap desig d'interruptus. Com el seu cas és especial, el volem aquí i ara. Però acabeu abans aquest Nadal-Federer de baixa volada. Genera mal de coll seguir la pilota amunt i avall de la xarxa en aquest intercanvi immadur de cops, sense cap sentit. Almenys, els tennistes lluiten per un Grand Slam i la glòria. Figuradament, Laporta i Rosell o, en la seva representació, gent de les dues trinxeres que es llancen números, economies, reforços o qualsevol infantil argument pel cap, només ho fan per veure qui és més pinxo o lliga més estrangeres a la platja. Si els haguéssim fet cas, els dos gallets ja haurien portat 300 vegades Fàbregas en operació pròpia d'un nen de pit, la cosa més simple del món. I encara l'esperem, amb la mel a la boca. Últimes notícies en general destrempada: es complica, cal començar de zero. Doncs no: demostreu enginy i capacitat. Porteu-lo a temps d'iniciar la pretemporada, hi hagi teranyines a la caixa o sigui això xauxa, tant ens fa. És el futur, és de casa, l'heu posat en un compromís, s'ha embolicat la troca i entre uns, els altres i els de més enllà, cul de sac, ni val l'any vinent o el 2012. A l'Arsenal ja li hem pagat el seu Emirates, el seu Camp Nou. I ni les gràcies. Normalment, amb preses de pèl i cabassos d'euros. Ells es van emportar un nen. Ens tornaran la figura feta, però encara en progressió i aprenentatge, sort d'això. No passada de voltes, ni mig jubilada, com solen a fer. Ni de segona fila o caríssima. Wenger s'ha d'adonar que no li convé dirigir algú a qui el món sencer ha vist el llautó dels sentiments i les tendències naturals. Sorry, Arsène, no vagis de dandy. L'heu aprofitat set anys i els jugadors es passen els contractes, aquí i allà, per l'arc del triomf. D'exigir, poc. Última oferta raonable o us quedeu amb un rebel, una heretgia del capità gunner que era fa quatre dies. Anem forts? Anem-hi. Que vingui després la UEFA, la FIFA i la CIA, si cal. Contra la voluntat d'una persona, res a dir ni a fer. Diàleg ràpid, entesa, se'ls torna aquella jugada i acabem. Cap aquí. Prou. Ja ficats en farina, deixeu les raquetes, les revenges i els trastos pel cap. Uns, a fer d'ex. Els altres, a gestionar. I el tennis, per a Nadal. El Barça, per damunt de tots. I Cesc, ferm en la decisió presa. Traspàs raonable, ara.

«GOOD BYE, TITI» Ha marxat el davanter francès Thierry Henry i ho ha fet amb elegància, com un senyor. Ha estalviat al club blaugrana el costós últim any de contracte, ha aconseguit els títols que li mancaven i marxa dient meravelles del Barça, entenent el club i el sentiment que hi ha al darrere. Sort n'hem fet. Amb jugadors d'aquest nivell, o vénen abans per donar aquí el màxim potencial del seu talent o arriben a cost inferior i així queden alliberats de pressió. El seu ha estat un cas de risc màxim.
Més adrianos Adriano és un encert. Es tracta d'un excel·lent reforç de complement, d'equip per la seva qualitat i polivalència més que provada en les temporades en què ha jugat al Sevilla. Tampoc no sembla car, vista l'edat i experiència. Fins on no arribi l'aposta pel planter, ha d'arribar el treball de la secretaria tècnica i dels serveis d'espionatge: N'hi ha un grapat d'Adrianos que donarien un ronyó per jugar aquí. Cal buscar-los i fer-ho tan discretament com en aquest cas.
PARLA l'oracle Pep Guardiola parlarà avui i sense obrir la boca, la novetat ja és notícia. No dirà res d'extraordinari, no donarà cap titular i se li entendrà tot, com és costum en el personatge. Molts dels seus pensaments quedaran clars i altres, els buscarem entre línies. Però, per damunt de tot, la seva presència i paraula tornarà a tenir efectes balsàmics entre la parròquia blaugrana, que el vol sentir per quedar-se ben tranquil·la, digui el que digui. Així va la pauta des que ell mana en el club.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)