Editorial

L’EDITORIAL

De Piqué, els capitans i el compromís amb el Barça

Les relacions laborals es poden conduir de maneres diverses en funció de la percepció que l’empresari i el treballador tinguin de què aporten l’un a l’altre i l’altre a l’un. Piqué sap que ha tocat el cel perquè s’ha format al Barça i ha jugat al costat de Messi, Puyol, Xavi o Iniesta. Tots han contribuït a donar forma a un Barça inoblidable; igualment, el fet de pertànyer a aquest equip de llegenda els ha convertit a cadascun en llegendaris. Hi ha empresaris amb consciència social que reverteixen part dels seus beneficis en l’entorn en el qual els han obtingut. D’una presa de consciència semblant és d’on surt el gest de Piqué. Una decisió que ha permès que Memphis Depay, el jugador més desequilibrant de la plantilla de Koeman, hagi pogut debutar i que, des d’una perspectiva barcelonista, origina un sentiment d’agraïment col·lectiu cap al central.

El moviment de Piqué també genera reaccions en cadena. No es tracta d’ordenar els mèrits en funció de qui s’ha rebaixat el sou abans, perquè hi hauria el risc de no ser just però, un cop vençuda la resistència que representa ser el primer, els jugadors amb més trajectòria blaugrana (fins ara Jordi Alba, aviat Busquets i Sergi Roberto) s’hi van apuntant i alguns dels que no van créixer embotits en una samarreta de Romário, Stòitxkov o Ronaldinho també acabaran fent la seva aportació a la viabilitat.

Ser el primer sempre té dues lectures. D’una banda, el compromís amb el club (en el cas de Piqué, culer gairebé des d’abans de néixer, no calien demostracions). De l’altra, es pot interpretar com una pressió cap als companys de vestidor perquè segueixin l’exemple, que no sempre és ben entesa. En aquest punt, és de justícia recordar gestos com el de Koeman –que li va dir al club que el paguessin quan el club pogués–, que mereixen també la nota més alta.

En tot cas, que un conjunt d’esportistes hiperprofessionalitzats flexibilitzin les seves retribucions o, directament, n’acceptin retallades parla d’una identitat blaugrana ben viva i és una font d’optimisme per remuntar el vol. I, per rematar amb Piqué, el seu gest li facilitarà uns milers de signatures de socis el dia que decideixi presentar-se a la cursa per la presidència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)