Opinió

OPINIÓ

L’esport és de i per a tothom

És impensable que un bé essencial no inclogui la meitat de la població. Perdem talent i és injust

Tothom té un passat i una història. El meu està estretament lligat a les banquetes, concretament a la de l’Uni Girona. Una de les anècdotes que tinc més presents va ser quan, després d’un partit, una mare se m’apropa i, de sobte, em diu: “La meva filla ha descobert que pot ser la protagonista del parquet de Fontajau.” Unes gràcies humils, per ella segurament lògiques, però que em van fer veure les coses des d’una altra perspectiva. Va ser la força d’un, a priori, simple comentari.

Vam entrar al capdavant d’Esportcat (secretaria general de l’Esport i de l’Activitat Física) amb aquest objectiu, així que la línia a seguir va ser clara: volíem ser la legislatura de l’esport femení.

Per aquest motiu, el 2022 vam multiplicar per quatre les ajudes als clubs íntegrament femenins i, alhora, vam ampliar la base per arribar a les submàximes categories. Enguany, incrementem un 50% la subvenció, amb la qual treballem per arribar a cinc vegades més entitats que el 2021.

A poc a poc hem anat trencant esquemes i anem canviant el paradigma per visibilitzar l’esport femení i generar referents, dos dels grans reptes que tenim com a sector. Perquè, sense un mirall on poder-se veure reflectida, és molt difícil imaginar-s’ho, creure-hi, en definitiva.

Treballem perquè les coses passin, amb iniciatives innovadores i engrescadores. Ho fem des del Govern, amb trobades històriques com l’acte Entre totes, tot, de Tarragona, o l’espai lúdic per a infants Entre totes, joc. Som moltes i no serem mai més invisibles.

Mediàticament, les dones ocupen més espais i van guanyant el lloc que els pertoca. Elles també donen espectacle, omplen pavellons i també guanyen títols i medalles. Entre totes, estem greixant una maquinària que no té aturador. Una nova manera d’entendre l’esport, amb una mirada més àmplia i integradora, com la mare de la noia que sabia que, algun dia, podria “ser la protagonista del parquet de Fontajau”.

Entrenem, juguem i gaudim de l’esport. És impensable que un bé essencial no inclogui la meitat de la població. Perdem talent i és injust. La legislatura de l’esport femení busca transformar l’imaginari per establir aquesta lògica.

L’esport és de i per tothom.

Perquè més noies puguin ser les protagonistes de Fontajau, el Camp Nou o el Barris Nord.

(*) Anna Caula i Paretas és secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)