Editorial

L’EDITORIAL

El simbòlic èxit del Voltregà

El Voltregà, l’equip d’un poble de 3.500 habitants, ha conquerit aquest cap de setmana l’Europe Cup, la segona competició continental masculina de l’hoquei sobre patins, a l’Onze de Setembre de Lleida, ple a vessar de seguidor osonencs. No en va, el Voltregà masculí feia 21 anys que no guanyava un títol, de la CERS del 2002 i ha fet una mena de reconciliació amb la seva història. L’equip osonenc té a les seves vitrines també tres copes d’Europa masculines –sis de femenines–i va ser el primer campió de la competició l’any 1975. Amb un equip format per gent de casa i un planter tradicionalment inesgotable, ha perpetuat la nova tradició catalana en la competició, amb els cinc darrers títols guanyats: 3 el Lleida i el del Calafell l’any passat. El Voltregà és un dels representants de la Catalunya sobre patins de pobles i ciutat petites en que els nens es calcen els patins ben just quan ja caminen i els regalen un estic. Un esport molt nostre, molt identitari, que lluita per sobreviure davant la gran oferta mediàtica i que, malgrat tot, darrerament sembla haver reviscolat i aplega força gernació, fins i tot entre el públic jove. Ja es va veure en la copa a Calafell i ara s’ha reiterat a l’Onze de Setembre, on el Lleida, malauradament, es va quedar a les portes de la final en la tanda de penals contra el Braga. El partit pel títol, mes enllà de la passió per uns colors, va ser un exemple d’espectacle agraït i exportable, amb gols, figures de primer nivell –Vítor Hugo pels portuguesos i Gerard Teixidó pel catalans–bon joc, poques interrupcions i un arbitratge modèlic.

L’hoquei català tindrà aquest cap de setmana a Lisboa una nova revàlida amb la final a quatre de la lliga europea femenina, amb dos representants, el Generali Palau, campió de les dues últims edicions, i el Vila-sana, que hi debuta. Un altre símptoma de la bona salut de l’hoquei a casa nostra, també en categoria femenina, en què les catalanes dominen Europa. El cap de setmana posterior, altre cop a Portugal –Viana do Castelo–, serà el torn del Barça, l’únic conjunt català masculí que ha accedit a la final a vuit de la lliga europea. Aquí sí que l’hoquei portuguès ha exhibit múscul, amb sis classificats, els sis primers de la seva lliga, probablement la més forta del continent. L’altre conjunt és italià. El Barça, però, que fa una temporada perfecta, té capacitat suficient, encar que jugui a fora, per plantar cara i derrotar els conjunt lusitans per recuperar la supremacia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)